Karol Wójcik Opublikowano 22 Września 2016 Opublikowano 22 Września 2016 siemanko mam pytanie gdy zatrzymam auto np na światłach czuć dziwny zapach jakby jakaś guma przysmażona.. czuć tylko na postoju podczas jazdy wszystko okej. temperatura jest okej wzrasta stopniowo do 90C i nic nie skaczę więc raczej silnik się nie przegrzewa i termostat okej. pod maską nie czuć tak dobrze aby zlokalizować miejsce.. filtr kabinowy wyczyszczony i nic nie pomogło co może być przyczyną nieprzyjemnego zapachu ? ;/
jaro36 Opublikowano 22 Września 2016 Opublikowano 22 Września 2016 miałem to samo ,sprawdz czy nie trzyma ci ręczny,u mnie tez było czuc zapach spalenizny ,poznasz po nagrzewających sie tylnych felgach!!
Karol Wójcik Opublikowano 25 Września 2016 Autor Opublikowano 25 Września 2016 reczny wgl nie trzyma jak zaciągne najwyzej jak się da i wrzuce D auto normalnie rusza więc raczej odpada ta diaagnoza ;/
Redus23 Opublikowano 1 Października 2016 Opublikowano 1 Października 2016 U mnie olejem śmierdziało w kabinie jak uszczelka od zaworów przepuszczała i olej kapał na kolektor wydechowy. Sprawdź czwórnik i wszystkie inne przewody bo one przeważnie przepuszczają olej. U mnie teraz tylko na postoju czuć spalony olej, ostatnio zauważyłem lekkie parowanie pod górą pokrywą silnika.
rybus85 Opublikowano 2 Października 2016 Opublikowano 2 Października 2016 U mnie tak samo. Uszczelka pod pokrywą zaworów wymieniona i spokój
Karol Wójcik Opublikowano 7 Października 2016 Autor Opublikowano 7 Października 2016 dzięki, uszczelkę wymieniłem na reinz i na początku było jeszcze czuć ale teraz wszystko miodzio.
Redus23 Opublikowano 18 Października 2016 Opublikowano 18 Października 2016 U mnie też pomogła wymiana uszczelki na rok
Rekomendowane odpowiedzi