przemykb Opublikowano 17 Grudnia 2008 Opublikowano 17 Grudnia 2008 Witam wszystkich serdecznie jestem od niedawna i potrzebuje pomocy. Tył autka mi pływa (mam Kombi z 2000 roku) Byłem na takim rutynowym przeglądzie dla swojego bezpieczeństwa, zamienię ze miesiąc temu wymieniłem tył amortyzatorów. Diagnosta mi sprawdził luzy wszystkie tył i przód - jest wszystko Ok Amortyzatorki --Jest ok łyse oponki nie są ale na jedna zwrócił mi uwagę na zbieżność ja wjezdrzal to przód jest ok ale za to tył uciekał i to jedna strona Zamienię ze wymieniłem oponki na zimówki i oczywiście były wywarzone. Stwierdził ze belka tylna może być krzywa, czop osi , lub tarcza hamulcowa. zamienię ze przed wymianą tez było pływanie ale to sie odczuwałem przy jednej prędkości 120 lekkie tylne prawa drżenie było. a teraz jest jak koleś jechał za mną to normalnie pływało autko z tyłu. oczywiście zmienialem kola tył na przód i nic nie dało. chciałem kupić belkę ale jak to na darmo to dużo kasy pójdzie w błoto. Proszę doradźcie cos co mam zrobić jeszcze. dziękuje serdecznie wszystkim którzy w jakiś sposób postarają sie mi pomoc. Przemek Jeszcze tylko jedno zpytanie czy te kółka z tyłu maja być pod kątem. jedna jest pod wiekszym a drugie pod mniejszym . dziekuje
ozi_wells Opublikowano 19 Grudnia 2008 Opublikowano 19 Grudnia 2008 nie wiem dokładnie co juz zrobiłes bo tak napisałes ze nie wiadomo. jak pływa tył to moze byc kilka mozliwosci. masz pewnosc ze auto jest bezwypadkowe, bo istnieje szansa ze jest tył przestawiony, najlepiej wychodzi to na geometrii. auto mogło tez dostac w koło i moze byc pogięta belka, zwłaszcza ze mówisz ze po jednej stronie masz koło pod kątem a nie powinno tak byc (pod warunkiem ze masz seryjne zawieszenie).
Kocky Opublikowano 20 Grudnia 2008 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Chyba powinieneś sprawdzić geometrię autka
domelq Opublikowano 20 Grudnia 2008 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Pierwsz co to sprawdź ciśnienie w oponach a następnie geometrię
Rekomendowane odpowiedzi