mA4eusz Opublikowano 29 Września 2016 Opublikowano 29 Września 2016 Witam Kilka dni temu zapaliła mi się żółta kontrolka "awaria silnika". Udałem się do mechanika w celu sprawdzenia co się dzieje. Okazało się, że padła świeca żarowa nr.3, która została wymieniona na drugi dzień. Wydawało się, że problem się rozwiązał, jednak dwa dni później znowu się zapaliła kontrola no i ponownie udałem się do znajomego na usunięcie błędu. Dwa dni później sytuacja się powtarza. Jakieś pomysły. Czy mam wymienić wszystkie 4 świece żarowe czy może problem leży gdzie indziej? Czy coś już może się dziać z pompowtryskiem? Dodam, że założona została świeca NGK. Proszę o jakieś wskazówki, rady?
Musashi Opublikowano 29 Września 2016 Opublikowano 29 Września 2016 1. A jakie błędy pojawiły się przy kolejnych problemach. 2. Jeżeli uszkodzeniu ulega jedna świeca tzn. że kolejne czekają w kolejce, więć logicznie należy wymienić komplet. 3. Usuwanie błędów nie jest metodą naprawy uszkodzeń.
mA4eusz Opublikowano 30 Września 2016 Autor Opublikowano 30 Września 2016 1. A jakie błędy pojawiły się przy kolejnych problemach. 2. Jeżeli uszkodzeniu ulega jedna świeca tzn. że kolejne czekają w kolejce, więć logicznie należy wymienić komplet. 3. Usuwanie błędów nie jest metodą naprawy uszkodzeń. Jutro podłącze ją pod komputer i zobaczymy co wyskoczy. Komunikat przy wykryciu błędu. Jakieś pomysły panowie? :/
Musashi Opublikowano 30 Września 2016 Opublikowano 30 Września 2016 no ale jakie pomysly. Jeżeli problem dotyczy świec, uszkodzone są świece, wiążka lub sterownik. Jeżeli błąd dotyczy czego innego jakieś pomysły można mieć?
mA4eusz Opublikowano 30 Września 2016 Autor Opublikowano 30 Września 2016 no ale jakie pomysly. Jeżeli problem dotyczy świec, uszkodzone są świece, wiążka lub sterownik. Jeżeli błąd dotyczy czego innego jakieś pomysły można mieć? Wstępnie dostałem kilka teorii teorie na tacy "pompowtrysk", drugi za wysoka temp w 3 komorze spalania no i trzecia wymienić wszystkie 4.
Rekomendowane odpowiedzi