Esefen Opublikowano 3 Października 2016 Opublikowano 3 Października 2016 Wrzucam film, na którym widać różnicę w barwie xenonu między lewą, a prawą lampą. Żarniki w lampach są takie same, siedzą tyle samo czasu w aucie, kupione nowe. W prawej lampie jest nowa przetwornica, wymieniona w tym samym czasie co palniki, w lewej jest stara przetwornica. I tu się pojawia moje pytanie: czy zużycie przetwornicy może mieć wpływ na barwę xenonu? Czy zużyta przetwornica po prostu nie działa i już? Dodam, ze pisałem do kilku ludzi, którzy zajmują się oświetleniem xenonowym, od nikogo nie dostałem odpowiedzi. Ostatnia szansa to nasze forum, moze akurat znajdzie sie ktos kto bedzie znał odpowiedz na moje pytanie.
GreGoriO Opublikowano 3 Października 2016 Opublikowano 3 Października 2016 (edytowane) Jak dla mnie, to nie jest różnica w barwie tylko w jasności. A to świadczyło by, o wypaleniu odbłyśnika. Lewa plama światła jest wyrażnie mniejsza od prawej Najszybciej będzie, jak weźmiesz lusterko dentystyczne i zajrzysz do środka Edytowane 3 Października 2016 przez GreGoriO
Rekomendowane odpowiedzi