leewang Opublikowano 4 Października 2016 Opublikowano 4 Października 2016 (edytowane) Witam, Dziś rano jak podjechałem pod pracę wyciągnąłem kluczyk, zgasiłem światła, wyszedłem z samochodu, zamknąłem drzwi i zobaczyłem że radio nadal gra i licznik dalej się świeci. Wszedłem do samochodu, włożyłem i wyciągnąłem kluczyk i dopiero radio się wyłączyło. Ktoś ma pomysł co mogło być tego przyczyną? Miał ktoś kiedyś taki problem? Coś wyczytałem na forum A6 że mogą padać mikrostyki w stacyjce, czy to może być problemem? W A4 też są takie mikrostyki? Jak tak to kupię nową stacyjkę (8K0909131C) i ją wymienię, ale czy to będzie problemem? Pozdrawiam Edytowane 27 Października 2016 przez wrclaguna
wrclaguna Opublikowano 4 Października 2016 Opublikowano 4 Października 2016 sprawdzałes czy sa jakies błedy ?w stacyjce sa swicze ktore trzeba przeczyscic
leewang Opublikowano 4 Października 2016 Autor Opublikowano 4 Października 2016 Jeszcze nie sprawdzałem błędów, na pewno sprawdzę. Czy żeby przeczyścić te swicze muszę wykręcić stacyjke? Mógłbyś jakoś w dwóch zdaniach napisać jak je wyczyścić?
ELA7V30 Opublikowano 27 Października 2016 Opublikowano 27 Października 2016 Podłączę się pod temat,może mi ktoś odnośnie radyjka pomoże. Jadę sobie rano we wtorek i czuję jakiś smród w samochodzie, na początku to zlałem bo na mieście straż na sygnale leciała, ale podjeżdżam pod szkołę po dzieciaka i widzę jakiś lekki dymek i smrodek topionego plastiku/przewodów. Pogasiłem wszystko i wyszedłem z autka z myślą że to moja ostatnia przejażdżka. Już liczyłem kasę z ubezpieczenia ale nici. Odpaliłem autko wyłączyłem wszystkie możliwe odbiorniki podjechałem do garażu i zacząłem powoli rozbierać autko żeby zlokalizować miejsce dymienia/smrodu. Zdziwiło mnie jak wyjąłem radyjko i od strony wiatraczka chłodzenia poczułem ten zapach/smród wyjąłem płytę i to samo smród niemiłosierny. O dziwo wszystko działa. Ale wydaje mi się że wiatrak chłodzenia się zacina i topi się coś. Czy ktoś miał podobny przypadek? Może mi ktoś doradzić w jaki sposób to radyjko zdiagnozować? napiszę jeszcze że nie mam żadnego kabla w swoim posiadaniu.
Rekomendowane odpowiedzi