Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brak oświetlenia bagażnika w Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie w mojej b6 nie ma wogole oświetlenia bagaznika.żarówki sprawdzone,bezpieczniki tez.po wpieciu się miernikiem w oprawki pokazuje ponad 12v. Pewnie nie ma natężenia.nie mam czym tego sprawdzić a ten miernik zaraz by się spalil... Na fisie pokazuje otwarcie klapy.. Co to może być??

Opublikowano

Najtańszy miernik za 10zł zmierzy Ci prąd jaki masz w oprawce. Sprawdź dobrze masę (na mierniku ciągłość obwodu, masa do oprawki i masa jakaś inna)

Opublikowano
  • Autor

Prąd tak ale nie natężenie,nie mylę pojec

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Napięcie - volty

prąd - ampery

natężenie prądu = prąd :]

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Wyjmij cała oprawke i posprawdzaj wszystkie przewody . Za fis odpowiada ci stycznik w zamku klapy i on daje sygnał czy jest otwarta czy zamknięta klapa . Jeśli miałbyś światło ustawione jako neutralne po środku to po otwarciu klapy musi się zaświecić . Rozbierz cała lampkę włącznie z przełącznikiem ,przeczysc papierem ściernym blaszki wew przełącznika w ktore wchodzą plus i minus od zarowek,podwaz w nim delikatnie płytkę drukowana i zacisnij blaszki te co czysciles malymi kombinerkami tak aby szczelina była bardzo mała i Miedziana i chyba cynkowana blaszka wchodziły na wcisk . później poskładaj i spróbuj . W A4 strasznie styki sniedzieja z czasem . Papierek ścierny działa cuda (oczywiście mlej gradacji)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mogłbyś opisac jak mneijwiecej rozebrac ta lampkę? zabierma sie od długiego czasu za to i nie mam pojecia jak to rozebrać..

Opublikowano

Mogłbyś opisac jak mneijwiecej rozebrac ta lampkę? zabierma sie od długiego czasu za to i nie mam pojecia jak to rozebrać..

Podwazasz plastik wokol lampki i wyciagasz. :)

Opublikowano

Tak jak kolega dakine0007 pisze . A głębiej jak porozpinać to ciężko opisać bez zdjęć :( Ale efektem jest wyjęcie wszystkich blaszek ze środka wraz z przełącznikiem i płytką drukowaną. Uważaj na zaczepy plastikowe tych blaszek żeby ich nie połamać . Może jak dziś będę miał czas to rozbiorę i zrobię fotki pokolei co i jak. :)

Edytowane przez Tiger_Mielec

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

ah no to widze ze to grubsza sprawa.. ale i tak mnie to czeka bo mam gdzieś przepiecie i chyba wychodzi to od zamka bagaznika ;/

Opublikowano

Witam. Ja miałem podobny problem i okazało się przyczyna kabel zgniły przy module komfortu

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Cześć

Mam podobny problem. Przestało mi nagle działać oświetlenie wnętrza bagażnika. Wymieniłem żarówkę i dalej nic. Zmierzyłem napięcie na wtyczce lampki - jest. Na stykach od żarówki jest. Wkładam żarówkę - nie świeci a napięcie spada do 0.2 V . Co pominąłem?

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam wszystkich

podepnę się pod temat, bo chodzi właśnie o brak oświetlenia w bagażniku. Na pierwszy rzut oka jest wszystko ok, przycisk otwiera kapę, na FIS'ie pokazuje otwarcie klapy, a światła nie ma.

Żarówki sprawdzone, 12V jest ale nie ma masy, która powinna być jak jest otwarta klapa, co to może być, gdzie szukać początku wiązki oświetlenia bagażnika?

Pozdrawiam

• 6 lat później...
Opublikowano

Witam 

Według mnie problem jest w samym zamku. Może być zimny lut, tylko raczej zamka się nie rozbierze żeby na 100% to sprawdzić. Jak jest ciepło światło działa, przestaje działać jak jest koło 0°C, świeci klapa na pół gwizdka,. Jak uderzę klapę bagażnika koło zamka to łapie kontakt i świeci pełną mocą razem z bagażnikiem. Z lampką już przerobiłem wszystko i nic to nie dało.

Edytowane przez acer0666

Opublikowano

Jednak micro styk w zamku nawala. Jak jest zimno to nie klika i jest brak kontaktu. 

To jest to czerwone na zdjęciu.

IMG_20241130_100742.jpg

Opublikowano

Rozwiercony zamek. Sam micro styk jest nie rozbieralny i wklejony. 

IMG_20241130_103214.jpg

IMG_20241130_103036.jpg

Opublikowano

Problem rozwiązany.

Jak na razie izopropanol ipa pomógł. Za pomocą igły ze strzykawką go umyłem wlewając przez czerwoną gumkę do środka. Po wyjęciu z zamrażalnika zaczął klikać. 

Żeby go zamknąć można na wiercić głębiej i zanitować. Nity to 2 fi 5 i 1 fi 4. 

IMG_20241130_112413.jpg

IMG_20241130_115747.jpg