kuredu Opublikowano 30 Listopada 2011 Opublikowano 30 Listopada 2011 Ja jak szukałem info o kredycie to niemal każdy mi mówił żeby brać w walucie w której się zarabia. Patrząc na to co się dzieje z walutami to bym nie ryzykował. no nie wiem , mam 300.000 we frankach i zeby opłacaqło mi sie przewalutowac kredyt na PLN to frank musiałby stac conajmniej 4,50 mówisz tu tylko o tym że rata w pln będzie taka jak w CHF jak frank będzie po 4,50, ale jakbyś chciał teraz spłacić kredyt w CHF który brałeś powiedzmy po 2,5-2,7 bo np musisz zmienić mieszkanie to już masz do spłaty 400tys PLN. Generalnie jak ktoś planuje spłacać tyle lat na ile wziął kredyt to faktycznie waluta się bardziej opłaca. Jak chcesz tani w PLN to DNB Nord ma w tej chwili 0,78 marży i zero prowizji za udzielenie.
moskal Opublikowano 30 Listopada 2011 Opublikowano 30 Listopada 2011 Ja jak szukałem info o kredycie to niemal każdy mi mówił żeby brać w walucie w której się zarabia. Patrząc na to co się dzieje z walutami to bym nie ryzykował. no nie wiem , mam 300.000 we frankach i zeby opłacaqło mi sie przewalutowac kredyt na PLN to frank musiałby stac conajmniej 4,50 mówisz tu tylko o tym że rata w pln będzie taka jak w CHF jak frank będzie po 4,50, ale jakbyś chciał teraz spłacić kredyt w CHF który brałeś powiedzmy po 2,5-2,7 bo np musisz zmienić mieszkanie to już masz do spłaty 400tys PLN. pewnie masz racje ,nie zagłębiałem sie w ten temat. Gdy kupowałem mieszkanie nie myslałem (i nie mysle) o sprzedazy/zamianie
Rekomendowane odpowiedzi