arczito Opublikowano 19 Grudnia 2008 Opublikowano 19 Grudnia 2008 witam, problem nr 35435654 w moim audi... jak cofam na parkingu i ruszam do przodu to jest slyszalne brzdekniecie w przednim kole, dzwiek jakby jakas sprezynka walnela. ktos wie o co chodzi?
ozi_wells Opublikowano 19 Grudnia 2008 Opublikowano 19 Grudnia 2008 a to ci stuka na skreconych kołach czy na wyprostowanych.
nike21 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Opublikowano 19 Grudnia 2008 masz albo luz w zawieszeniu albo puka klocek hamulcowy w zacisku... sprawdz zawieszenie-jak bedzie ok to na podniesionym aucie niech ktos delikatnie przytrzyma noge na hamulcu a Ty obracaj kolem w lewo i w prawo zobaczysz czy kolcek nie lata w zacisku
arczito Opublikowano 19 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2008 zawieszenie ok, to chyba klocek... co mam zrobic z dziadem zeby bylo ok? podejrzewam teraz tez, ze przez klocek mam problem z raz na jakis czas zapalajacym sie esp... tzn co jakis czas zapala mi sie kontrolka kontroli trakcji, i zeby ja zresetowac musze wylaczyc i wlaczyc silnik
nike21 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Opublikowano 19 Grudnia 2008 problem z ASR to pewnie wina czujnika... a moze jedno i drugie to wina wienca z ktorego czyta czujnik ABS?? zapnij vaga i sprawdz bledy, obejrzyj klocki i wieniec na tym kole na ktorym bedzie blad...
arczito Opublikowano 20 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2008 najsmieszniejsza rzecz:) komputer nie pokazuje bledow:) byly jakies tam bledy min na absie ale jak wykasowal mechanik to po 2 dniach znow sie podpial i nic nie wykazalo... dziwne ale prawdziwe. jutro jak znow asr sie wylaczy to podjade do niego i niech na goraco to sprawdza. czujnik abs dziala i go czyta
domelq Opublikowano 20 Grudnia 2008 Opublikowano 20 Grudnia 2008 popatrz czy nie ma luzu gdzieś na klocku a może się odkleił bo bywały i takie przypadki
arczito Opublikowano 25 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2009 jedna jeszcze rzecz... brzdekniecie jest tylko jak odpalam auto i ruszam, i najczesciej jak wycofuje i ruszam do przodu. gdy ruszam ze swiatel nic takiego nie ma. [br]Dopisany: 23 Styczeń 2009, 15:38_________________________________________________nie ma nikogo kto moglby mi powiedziec co jest 5???
domelq Opublikowano 26 Stycznia 2009 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Ja mam tak, ale przy ruszaniu do przodu. Po chwili jazdy efekt zanika. Moja diagnoza u mnie to stabilizatory od wahaczy
Rekomendowane odpowiedzi