Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Screen mirroring - smartphone na ekranie ? MMI 3G+ 2012-2015

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 29.07.2017 o 11:27, odbo napisał:

Dopiero co podłączyłem to u siebie, ale jeżeli jakość obrazu jest znośna (chociaż i tak nie powala), to dźwięk to już masakra. Początkowo miałem zamiar zamontować to:

https://car-solutions.com/en/video-interface-with-hdmi-for-audi-mmi-3g-with-active-parking-guidelines.php

I wydaję mi się, że to jednak będzie lepsza opcja.

Zrobiłem drugie podejście do tematu i tym razem dźwięk podłączyłem sobie kablem mini jack<->RCA używając gniazda mini jack w telefonie, i jedynie obraz puszczam z gniazda usb telefonu poprzez przejściówkę USB<->HDMI. Dodatkowo konwerter sygnału cyfrowego HDMI na analogowy S-Video włączyłem w tryb NTSC i taką też opcje ustawiłem w systemie samochodu. W takiej konfiguracji do dźwięku nie mam zastrzeżeń, jeżeli chodzi o obraz to poprawa w stosunku do sygnału PAL jest znaczna i wystarczająca do normalnego użytku. W ten sposób wyświetlam sobie na ekranie samochodu nawigacje Waze z opcją informowania o bieżącej sytuacji na drogach i wybieraniu najlepszej trasy, ewentualnie mapy Google z Yanosikiem w tle, a muzykę puszczam sobie ze Spotify. Nie ma też problemu z formatem filmów, zdjęć czy muzyki bo telefon jest praktycznie w stanie odtworzyć wszystko. Koszt takiego rozwiązania w moim przypadku to około 150zl.

Jedynie brak dotykowego ekranu, ale już planuję jak ugryźć temat.

Można w zupełności olać AUDI co do ich licencji na informacje o natężeniu ruchu i aktualność map, można sobie włączyć mapę satelitarną w mapach Google i nie trzeba się bawić z konwertowaniem filmów do odpowiedniego formatu na komputerze i przenoszenie ich na kartę pamięci.

Siemka. Posiadam A6 C7 z 2011r bez audi connect. Czy aby wyświetlać obraz z telefonu na mmi muszę odblokować telewizję czy wystarczy kupić okablowanie i będzie ok?. Jak to było u ciebie? Pozdrawiam

Edytowane przez remarcin

Opublikowano

Nic nie musiałem odblokować, podłączyłem się pod gniazdo AMI w schowku i działało. U siebie mam MMI 3G+, nie wiem czy w innych wersjach też tak działa.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 11.10.2016 o 20:34, mwlodar napisał:

Wejdz w ten link, kliknij na adres linku i wciśnij enter wtedy zadziała.

W dniu 30.11.2017 o 08:56, odbo napisał:

Nic nie musiałem odblokować, podłączyłem się pod gniazdo AMI w schowku i działało. U siebie mam MMI 3G+, nie wiem czy w innych wersjach też tak działa.

Witam, ja Również próbuje coś takiego uruchomić, Mam Radio MMI 3G+, zkaupiłem kabel AMI na RCA do tego kowerter z RCA/HDMI oraz chromecast i lipa....Mam ekran w kolorowe paski i nic nie widać.....Co to może być?? wina Konwertera?? czy trzeba cos odblokowywać ??

Opublikowano

Konwerter powinien być z HDMI do RCA (nie odwrotnie).

Opublikowano
W dniu 15.01.2018 o 21:11, wiecek89 napisał:

Witam, ja Również próbuje coś takiego uruchomić, Mam Radio MMI 3G+, zkaupiłem kabel AMI na RCA do tego kowerter z RCA/HDMI oraz chromecast i lipa....Mam ekran w kolorowe paski i nic nie widać.....Co to może być?? wina Konwertera?? czy trzeba cos odblokowywać ??

Sprawdź podłączenia kabli, te konwertery to raczej słabej jakości sprzęt u mnie trzeba czasem poruszać wtyczkami bo nie łapie. Ewentualnie zobacz czy nie ma przełącznika PAL NTSC.

Opublikowano

Panowie możecie mi powiedzieć czy jest to możliwe że przy mmi 3g+ w a5 z 2012 nie ma wejścia ami? Szukałem w schowku pasażera podłokietniku i nigdzie nie ma czegoś takiego.

Opublikowano
5 godzin temu, Marcin730 napisał:

Panowie możecie mi powiedzieć czy jest to możliwe że przy mmi 3g+ w a5 z 2012 nie ma wejścia ami? Szukałem w schowku pasażera podłokietniku i nigdzie nie ma czegoś takiego.

Nic w tym dziwnego, poprostu tak ktos sobie skonfigurował auto bez tej opcji :hi:

Opublikowano

Mam rozumieć, ze w mojej wersji  nie ma mozliwosci wyswietlenia obrazu z telefonu na mmi w zaden sposob? 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

odbo jak połączyłeś chromecast z telefonem, połączenie odbywa się chromecast ----> router ----> telefon , można to połączyć chromecast ----> telefon, tak żeby chromecast używał  z internetu z telefonu i przesyłał obraz telefonu na ekran mmi 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 14.02.2018 o 22:28, marc1n napisał:

odbo jak połączyłeś chromecast z telefonem, połączenie odbywa się chromecast ----> router ----> telefon , można to połączyć chromecast ----> telefon, tak żeby chromecast używał  z internetu z telefonu i przesyłał obraz telefonu na ekran mmi 

tak, udostępniasz swój internet z telefonu hotspotem do którego podłączasz chromecasta

Opublikowano

Panowie mam pytanie do osób, które korzystają z podobnych rozwiązań.

Planuje zrobienie mirrorlinku po wifi (bez kabli), więc zastanawiam się nad zakupem, pewnie na aliexpressie, "Car Wifi Mirrorlink ( https://m.aliexpress.com/item/32814013769.html?spm=a2g0n.search-cache.0.0.7f25570fjBWaNK#autostay )", który został tu wspomniany i do tego kabel AMI-> RCA ( http://allegro.pl/ami-mmi-na-3-rca-audio-video-konwerter-audi-vw-i7201318866.html ). Odnośnie kabla mam jeszcze pytanie czy warto inwestować prawie 90 zł w tego typu kabel, bo widziałem, że są sporo tańsze (koło 30zł na ali lub koło 50zł w polskich sklepach)

Zanim jednak dokonam zakupu i próby konfiguracji mam pytanie jak zachowuje się system gdy działa mirrorlink i w tym momencie zadzwoni telefon, który jest spięty bluetooth z systemem MMI?
Czy system głośnomówiący będzie działał prawidłowo, tj. mikrofon w trybie mirroringu?

Prośba o informacje od osób, które korzystają z podobnego rozwiązania jak to wygląda.

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

Czy ta cała operacja zadziała w przypadku systemu MMI 3G HIGH ?

Opublikowano

Posiadam mmi 3g high kupiłem ten zestaw kabli, podłączyłem pod iPhone 6s i włączyłem opcje ami w mmi, pokazuje sie napis activated i jedyne co przesyła z telefonu to dźwięk, brak obrazu. Czy może ktoś pomoc w tej kwestii ?

Opublikowano

Czy żeby robić streaming nawigacji google maps z komórki na mmi konieczne jest odblokowanie Video in motion?

Edytowane przez Mikko

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 16.04.2018 o 17:14, maxxiuu napisał:

Posiadam mmi 3g high kupiłem ten zestaw kabli, podłączyłem pod iPhone 6s i włączyłem opcje ami w mmi, pokazuje sie napis activated i jedyne co przesyła z telefonu to dźwięk, brak obrazu. Czy może ktoś pomoc w tej kwestii ?

Udało Ci się to ogarnąć bo u mnie pisze not supported, i teraz pytanie czy trzeba coś odblokować ? czy po prostu nie działa to tylko w polifcie na mmi 3g+

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, mam pytanie do osób które używają chromecast-a, jak podlaczyliscie zasilanie? Trzeba mieć do tego usb, czy montowaliscie w schowku jakieś gniazdo usb? 

• 2 lata później...
Opublikowano

Czy dobrze rozumiem, że jeżeli w schowku na rękawiczki nie mam zmieniarki płyt to nie uda się odpalenie opcji z chromecast ? mam polifta 2012r z 3g+