Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak zabezpieczyc autko przed kradzieżą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc:)

Chciałbym poprosić Was abyście podpowiedzieli mi jak zabezpieczyc autko przed kradzieżą. Audi a4 b6 1.8t. Mysle np o czyms takim jak jakiś "pstryczek elektryczek" co odcina np pompe paliwa albo zapłon albo cos innego. Podpowiedzcie mi co moge kupić i jak zamontowac (schemat jakis albo coś:)) a może na stałe wyciagnac bezpiecznik (chyba nr 12) od gniazda diagnostycznego (bo chyba zlodzieje też włamuja sie podpinając kompa:)) A jak na noc bede wyciągał bezpiecznik od pompy paliwa? (bez nr 28 jak sie nie myle):D

Opublikowano

Wyjmowanie bezpieczników do dobry pomysł?

Ja na miejscu lepkorekiego miałbym w kieszeni kilka uniwersalnych sztuk na zapas.

Jak dla mnie wygrywa pstryczek elektryczek.

Kolega w A4 B5 ma taki guzik schowany pod mieszkiem od lewarka zmiany biegów, wszystko ukryte, nic nie trzeba wycinać, przerabiać, a ten kto nie wie - nie odpali.

Opublikowano

Ten pstryczek elektryczek to super sprawa :) sam bym sobie takie zrobił, gdyby nie to, że do elektryki mam dwie lewe ręce.

Opublikowano
  • Autor

Ten pstryczek elektryczek to super sprawa :) sam bym sobie takie zrobił, gdyby nie to, że do elektryki mam dwie lewe ręce.

no właśnie fajnie jakby ktoś jakiś schemat dał jak zrobić i co kupić :)

Opublikowano

Jedziesz do elektryka płacisz 50-150 zł i masz zrobione

Opublikowano

Miałem w moim pierwszym samochodzie tego typu pstryczek założony przez poprzedniego właściciela - odcięcie zapłonu. Strasznie denerwujące przed każdym rozruchem szukać tego ręką i naciskać, pojechałem do elektryka i kazałem to usunąć. Pomyśl dwa razy nim sobie założysz takie "udogodnienie".

Edytowane przez Jakoob

Opublikowano
  • Autor

Nie przeszkadzalo by mi to:)

Opublikowano

NIE DROGA. I nie do obejścia bez demontażu podszybia. jeśli umieścisz pod ECU.

odszukaj moje posty o tym.

http://www.elmax-alarmy.pl/cyklop-blokada-zaplonu-tryb-serwisowy.html

nawet OBD nie pomoże jak zrobisz odcięcie ECU

Opublikowano

OBD można bardzo fajnie zabezpieczyć, kupisz w elektronicznym taki przełącznik przel011_AP.JPG i puszczasz przez niego linie K oraz któryś z CANów. W razie potrzeby wpięcia się VAGiem przełączasz i działa :)

Co do przycisku odcięcia pod mieszkiem, to jest pierwsza rzecz którą "macają" złodzieje, zbyt oklepane miejsce. Zawsze można pomyśleć i zamontować tak, że jedną ręką dotykasz miejsca ( np śrubki pod którą jest rozbrojenie blokady ), a drugą do masy.

Opublikowano

można też założyć monitoring pojazdu. przy ubezpieczeniu są za to dodatkowe zniżki

Opublikowano

Pomysł Radka jest niezły.

Nie wiem czy to trochę nie przesada takie kombinacje w 15 letnim aucie, chociaż fakt że 0000 czasem we Wrocławiu znikają. Z drugiej strony moja B6 nie jeden dzień przestała tam na ulicy i jakoś nie ukradli :)

Opublikowano
  • Autor

Pomysł Radka jest niezły.

Nie wiem czy to trochę nie przesada takie kombinacje w 15 letnim aucie, chociaż fakt że 0000 czasem we Wrocławiu znikają. Z drugiej strony moja B6 nie jeden dzień przestała tam na ulicy i jakoś nie ukradli :)

Ponoc b6/b7 to najbardziej kradzione auta:) jakies zabezpieczenia bym chcial miec. Spalbym wtedy spokojniej:)

OBD można bardzo fajnie zabezpieczyć, kupisz w elektronicznym taki przełącznik przel011_AP.JPG i puszczasz przez niego linie K oraz któryś z CANów. W razie potrzeby wpięcia się VAGiem przełączasz i działa :)

Co do przycisku odcięcia pod mieszkiem, to jest pierwsza rzecz którą "macają" złodzieje, zbyt oklepane miejsce. Zawsze można pomyśleć i zamontować tak, że jedną ręką dotykasz miejsca ( np śrubki pod którą jest rozbrojenie blokady ), a drugą do masy.

Doczytałem się też ze bezpiecznik nr 43 odpowiada za sterownik silnika (czyli skrzynka ECU?)

A jakby zrobić też pstryczek elektryczek który odłącza prąd do ECU? to auto chyba też nie odpali bez ECU. Dobrze rozumuje? :naughty:

Opublikowano

WYSKUN możliwe, trzeba by to sprawdzić, tylko żeby później się check nie palił :wink: