kamykprzemek Opublikowano 25 Października 2016 Opublikowano 25 Października 2016 Witam. Proszę o pomoc w dobraniu najlepszych zarnikow do bixenona. Zależy mi na podniebieskawym kolorze świateł. Gdzie znaleźć takie żarówki? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
sH3ep Opublikowano 1 Listopada 2016 Opublikowano 1 Listopada 2016 Kolor xenonów zalezy od modelu nie firmy.
Ralen Opublikowano 9 Listopada 2016 Opublikowano 9 Listopada 2016 (edytowane) Co ty za głupoty mu wypisujesz. Kolor zależy od 2 rzeczy 1. Od mocy jaka daje przetwornica 2. Od temperatury pracy żarnika. Jeżeli masz przetwornice 35wat i włożysz do nich palnik o barwie 6000k to będzie ci niebieskawo świecił Jak masz 55wat przetwornice to kładzie palniki 8k i będzie niebieska. Przy 6000k będzie biały Edytowane 9 Listopada 2016 przez Ralen
kamykprzemek Opublikowano 9 Listopada 2016 Autor Opublikowano 9 Listopada 2016 A co za żarówki polecicie do bixenona? Żeby delikatna poswiata niebieskiego było? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
zadzik Opublikowano 9 Listopada 2016 Opublikowano 9 Listopada 2016 Kolega Ralen już ci odpowiedział. Sprawdź jakie masz przetwornice ale pewnie 35W to szukaj żarnika o temperaturze 5500 / 6000 K. Nie ma znaczenia czy bixenon czy xenon żarnik jest taki sam.
Ralen Opublikowano 9 Listopada 2016 Opublikowano 9 Listopada 2016 (edytowane) różnica jest w sockecie żarówki. W audi w standardzie było D1S, w skrajnych przypadkach gdzieś mi się D2s o uszy obiło. Ta niebieskawa barwa ma być dla lansu i zaczepek policji ?W deszcz nie będziesz nic widział przed autem Przetwornice masz oryginalne ? Edytowane 9 Listopada 2016 przez Ralen
Rekomendowane odpowiedzi