Jump to content
IGNORED

Odpryski na masce - lakier do paznocki

Recommended Posts

Posted

Panie i Panowie,

Standardowa sprawa czyli odpryski na masce, w firmie za ich naprawę czyli za całą maskę chcą ponad 600..., mam ich kilka w tym 2-3 o średnicy około 7mm i to mega głebokich ...

Czy ktoś kiedyś próbował zabezpieczyć je po prostu jakimś domowym lakierem do paznokci ?

WIem że to będzie słabo wyglądało, ale na pewno lepiej niż białe plamy na granatowym lakierze, i lepsze to niż wystawienie czystej blachy na działanie pogody ...

Posted

Polecam lakier zaprawkowy a nie rzeźbę z lakierem do paznokci. Dobre przygotowanie powierzchni tj odpuszczenie i położenie dwuskladnikowego lakieru zaprawkowego zapewni lepszy efekt i trwalosc

Sent from my LG-H850 using Tapatalk

Posted

W ASO są zaprawki do kupienia, baza(kolor nadwozia) + bezbarwny. Podajesz tylko kod lakieru, nie jestem pewien ale chyba płaciłem 54zł, jest tam ich chyba 9ml, czyli zbliżone do pojemności lakierów do paznokci.

Posted

No i fajnie!!

A powiedzcie jak to jest z aplikowaniem tej zaprawki, jak to zrobic zeby to w miare wygladalo a nie kleks ... ?

Jakies praktyczne porady albo filmik ? :)

Posted

utnij pędzelek trochę, żeby był krótszy to nie nałożysz wielkiej kropli z którą później nic nie zrobisz ;)

Posted

jeszcze mozna wykałaczka sie pobawić

Posted

Ktoś próbował robić polerke po takim zabiegu? Jak to wyglądało?

Wysłane z mojego PE-TL10 przy użyciu Tapatalka

Posted

Witam, podłączę się do tematu co możecie polecić na coś takiego?

http://images83.fotosik.pl/247/aab9b52eab32a939.jpg

Widzę że polecacie lakier zaprawkowy z którym jeszcze się nigdy nie spotkałem.. czy może jakaś sklepowa chemia jest w stanie chociaż trochę pomóc doprowadzić auto do stanu sprzed, dodam ze lakiernik powiedział żeby pastą polerska mogę ściągnąć czerwona farbę :) z góry dzięki za każdy komentarz !

Posted

Według mnie szkoda się bawić w jakieś pośrodki tylko malowanie, poza tym pasta polerska, lakier zaprawkowy, robota a efekt i tak będzie marny więc lepiej dołożyć i do lakiernia

Posted

Według mnie szkoda się bawić w jakieś pośrodki tylko malowanie, poza tym pasta polerska, lakier zaprawkowy, robota a efekt i tak będzie marny więc lepiej dołożyć i do lakiernia

Dokładnie, zresztą jak ta firma chce od Ciebie wziąć 600 zł za to, to daj mache do lakierowania i za 500 zł powinieneś mieć full wypas