Sierko2 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Opublikowano 23 Grudnia 2008 witam mam w swojej A4 taki problem: podczas dodawania gazu samochód przyspiesza tak jak powinien ale jadąc dłużej powyżej 90 - 100 km/h moc słabnie. Nie czuje się już tego przyspieszenia naciskając pedał gazu i to nie tylko przy większych prędkościach i na wyższych biegach ale także na niższych biegach. Sprężarka raczej działa bo ją słychać. Czym to może być spowodowane? Może ktoś będzie wiedział. Proszę o pomoc. Ps. Dla wszystkich użytkowników i prowadzących to forum szczęśliwych, pogodnych Świąt Bożego Narodzenia i szczęśliwego Nowego roku 2009
grzes1150 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Silnik przechodzi w tryb awaryjny "notlauf" Przyczyn może być wiele. to najlepsza podpowiedź.
rookie Opublikowano 24 Grudnia 2008 Opublikowano 24 Grudnia 2008 zacinające się kierownice turbiny [turbina do czyszczenia od sadzy] brudny lub niesprawny zawór n75 pozdro
Sierko2 Opublikowano 18 Lutego 2009 Autor Opublikowano 18 Lutego 2009 coraz częściej podczas dodawania gazu nie czuje sie przyspieszenia i to na każdym biegu, a powyżej 100 km/h to juz w ogóle Czy ktoś potrafi mi pomóc ??? proszę
wojtekce Opublikowano 18 Lutego 2009 Opublikowano 18 Lutego 2009 prawdopodobnie czeka Cię to http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t63377.0.html;highlight=czyszczenie
Sierko2 Opublikowano 19 Lutego 2009 Autor Opublikowano 19 Lutego 2009 dzieki :> to chyba czeka mnie troche dlubaniny. Ale jak mus to mus. Jeszcze raz wielkie dzieki
slaweq Opublikowano 19 Lutego 2009 Opublikowano 19 Lutego 2009 Namawiacie kolege do czyszczenia turbo a jak dla mnie to strata czasu bo czyszczenie pomaga, ale nie na długo Lepiej oddac do regeneracji i miec dłużej spokój
Rekomendowane odpowiedzi