Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BLB] Z czego spasują hamulce na przód ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaciski i uchwyty według ETKI są takie same w A4 i A6 więc wszystko musi pasować wystarczy tylko kupić tarcze z A4 B7.

Opublikowano

Zaciski i uchwyty według ETKI są takie same w A4 i A6 więc wszystko musi pasować wystarczy tylko kupić tarcze z A4 B7.

zgadza się

Opublikowano

To nie ET a wysokość tarczy ;)

Udało się rzutem na taśmę zamienić zamówienie w EBC z tarczy od A6 3.0 TDI na tarcze od A4 B7 3.0 TDI :naughty: Miały być już w poniedziałek. Ufff

Coś mnie zaślepiło i na pałę zamówiłem tarcze od A6 :wallbash: Na szczęście się ostatniej nocy przebudziłem i opamiętałem :kox:

Ciekawostka - tarcze do A4 B7 3.0 TDI wystepują w dwóch wersjach - na 9 otworów + śruba ustalająca i na 10 otworów. :gwizdanie:

Opublikowano

jaro4444 a co myslisz z tymi klockami na tył pod tarcze 255?? Trzeba kupić te cieńsze czy zwykłe??

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

jaro4444 a co myslisz z tymi klockami na tył pod tarcze 255?? Trzeba kupić te cieńsze czy zwykłe??

Ja zawsze biorę te grubsze. Jakby co to papier ścierny nr 60 i szyba. Po 2 min nie ma 1 mm klocka :decayed:

Co do tarcz od A6 to teraz wiadomo dlaczego niektóre felgi pasujące w A6 obcierają o zacisk w A4 - nasze zaciski i tarcze są o 13 mm wysunięte bliżej płaszczyzny przylegania koła. :shocked:[br]Dopisany: 15 Styczeń 2009, 12:01_________________________________________________Czy ktoś orientuje się jak wyglada sparawa montażu układu 288x12 do A4 B7 z napędem na przód? Te heble są tylko w wersjach Q z mocnymi silnikami (3.2i, 3.0 TDI, 2.0 TFSI). Czy pasują one P&P do przednionapędowca? Czy mają taki sam zacisk jak S4?

A i jeszcze jedno - czy heble tylne od S4 B6 wejdą w 16" i czy pasują P&P do zwrotnicy od przednionapędówki?

Opublikowano
  • Autor

oj coś czuje że jaro4444 powoli zaczyna atakować z tylnymi hamulcami... robi się ciekawie

Opublikowano

jaro4444 od S4 B6 na tył nie montuj tam są hamulce 300x22mm czyli wentylowane będą za mocne do przodu 320mm i za szybko będą blokować koła i włanczać ABS. Moim zdanie najlepsz opcja to 320 przod i 255 lub 288 z tyłu albo idziemy na całość i 345 z przodu i 300 tył wtedy fela min 17". [br]Dopisany: 26 Styczeń 2009, 18:10_________________________________________________

oj coś czuje że jaro4444 powoli zaczyna atakować z tylnymi hamulcami... robi się ciekawie

A ty tyłu nie robisz?? Ja mysle ze warto chociaż małym kosztem włozyć tarcze 255

Opublikowano
  • Autor

tak tak, ale narazie tył musi poczekać ponieważ był wymieniany (tarcze mają pól roku)

Wtedy jeszcze nie wiedziałem że wystarczy wymienić tylko tarcze i jazma.

W przyszłości wymienie napewno na 255

Opublikowano

Jarol - a jarzma podchodzą z serii na 255 ?

Opublikowano
  • Autor

jak masz 245 to żeby mieć 255 to wymieniasz tylko jarzma i tarcze. Zaciski i klocki są te same, jeśli o to Ci chodzi

Opublikowano

jak masz 245 to żeby mieć 255 to wymieniasz tylko jarzma i tarcze. Zaciski i klocki są te same, jeśli o to Ci chodzi

Muszę sprawdzić , :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Napewno, w ETCE sprawdzałem

Opublikowano

Napewno, w ETCE sprawdzałem

ale ja u siebie sprawdzę co mam założone bo z tyłu jeszcze nic nie zmieniałem

Opublikowano
  • Autor

najprawdopodobniej będziesz miał 245

Opublikowano

jaro4444 od S4 B6 na tył nie montuj tam są hamulce 300x22mm czyli wentylowane

To akurat doskonale wiem :evil:

Więc tył 255 mm jest idealny do przodu 312 mm (tak go zestawia ze sobą Audi). Skoro więc mam przód 320x30 to by się coś zacnego na tył przydało. :naughty:

Wybór padł na 288x12. Mocniejsze zdecydowanie jak 255 mm, wchodzą w 16" i są seryjnie zestawiane z przodem 320 :kox:

Więc jeśli się nic nie zmieni to za parę dni będę miał nówki jarzma pod 255 mm do opchnięcia :wink4:

Opublikowano
  • Autor

jakby co to jestem chetny na te jarzma :>

Opublikowano

Dobra ;)

Jak dojdą 288 i sprawdzę, że pasują to jarzma są Twoje ;)

Opublikowano
  • Autor

w takim razie czekam :>

Napisałem Ci PW w sprawie tych częsci do coolera. Masz jakąś liste tych czesci i czy ten cooler wchodzi pod zwykły zderzak?

Pozdrawiam

Opublikowano

Z tego co mi wiadomo wchodzi pod zwykły jak dasz dopasowaną do zwykłego kierownicę powietrza (skoro istnieje opcja kierownicy do zwykłego zderzaka to musi wchodzić :) )

Wykaz części poszukaj - już kilka razy publikowałem.[br]Dopisany: 26 Styczeń 2009, 20:42_________________________________________________Oto wizja zacisku po kilku Danielsach :polew::

dsc0154of2.jpg

Opublikowano
  • Autor

niebieskie... :mysli: :mysli: :confused4: :confused4: ja jestem jednak zwolennikiem ori kolorów

Co do chłodnicy, to w sumie racja przecież każdy 3.0 tdi ma 2 chłodnice czy to s-line czy nie.

Musze spytać CompSportów jak sprawa wygląda dokładnie