Jump to content
IGNORED

[sedan] Wymiary bagażnika

Recommended Posts

Posted

Być może moja prośba wyda się dziwna, ale dla mnie sprawa jest ważna. Czy ktoś z posiadaczy A4 B9 w wersji sedan mógłby zmierzyć i podać mi następujące wymiary bagażnika? (chciałbym sprawdzić, czy uda się przewieźć materac 140x200, wysokość 14cm; materac można trochę zagiąć)

1. Szerokość otworu załadunku w najszerszym miejscu.
  2. Szerokość otworu pomiędzy kabiną a bagażnikiem (po złożeniu siedzeń).
  3. Odległość od końca bagażnika wewnątrz do oparć siedzeń przednich przy normalnej pozycji kierowcy (czy materac wejdzie na długość).

Konkretnie chodzi mi o ten materac: http://www.janpol.pl/pl/tytan-27.p.html

Jeżeli ktoś czasem odwiedza Berlin i ma możliwość (większe auto) oraz ochotę zabrania takiego materaca z Polski, to bardzo chętnie skorzystam ze sposobności. Na pewno się dogadamy.

Dziękuję za pomoc.

Posted

Dzięki, też znalazłem ten link. Jednak podaje on (być może) tylko jeden wymiar, który mnie interesuje: nr 2: "Szerokość pomiędzy nadkolami 1000 mm". Czy ten wymiar jest taki sam jak szerokość otworu powstałego po złożeniu siedzeń?

Posted

Co ciekawe, do A4 B9 sedan zmieściła mi się wykładzina bagażnika z Passata b7 variant. Taka akcesoryjna, plastikowa.  Na szerokość idealnie pasowała, na długość musiałem ją skrócić o ok. 5cm. Byłem mega pozytywnie zaskoczony. Myślałem, że różnica w powierzchni bagażnika jest dużo większa na niekorzyść A4.