Luba Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Witam, długo mnie tu nie było - miedzy innymi przez Audi powiem tak - Audi dalej ma problem i stoi u mechanika juz drugi tydzień. Świece nowe, kable ok, ciśnienie takie ze bania mała, wtryskiwacze ok, czujnik położenia wału i rozrząd - jak należy. Mechanicy twierdzą ze krokowy tez spoko i lambda tez. Pompa paliwa i przewody czyste i w świętej kondycji. Komputer juz tez nic nie pokazuje a "księżniczka" jak nie ma mocy i kaszle na zimnym tak nie ma :/ gość twierdzi ze wszystkie odczyty itp są tak jak należy i powinien chodzić normalnie. Czujnik temperatury oberwał w zimę to jest wymieniony, przepustnica wyregulowana, nawet zastępcza cewka o wtryski były sprawdzane i to samo czy ktos ma jakieś pomysły?
Adrian1727 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 (edytowane) 1 godzinę temu, Luba napisał: Witam, długo mnie tu nie było - miedzy innymi przez Audi powiem tak - Audi dalej ma problem i stoi u mechanika juz drugi tydzień. Świece nowe, kable ok, ciśnienie takie ze bania mała, wtryskiwacze ok, czujnik położenia wału i rozrząd - jak należy. Mechanicy twierdzą ze krokowy tez spoko i lambda tez. Pompa paliwa i przewody czyste i w świętej kondycji. Komputer juz tez nic nie pokazuje a "księżniczka" jak nie ma mocy i kaszle na zimnym tak nie ma :/ gość twierdzi ze wszystkie odczyty itp są tak jak należy i powinien chodzić normalnie. Czujnik temperatury oberwał w zimę to jest wymieniony, przepustnica wyregulowana, nawet zastępcza cewka o wtryski były sprawdzane i to samo czy ktos ma jakieś pomysły? Czytając te opisy już nawet nie myślę żeby proponować wymienić coś z osprzętu silnika.. ale tak naszła myśl samego komputera sterującego silnika ? Może komputer się poddał ? Edytowane 10 Kwietnia 2017 przez Adrian1727
Luba Opublikowano 22 Maja 2017 Autor Opublikowano 22 Maja 2017 (edytowane) Ktos cos może podpowie - po adaptacji przepustnicy itp auto w ciągu dwóch dni pracuje dobrze, na trzeci dzień pojawiają sie problemy. Komputer zapomina ? Edytowane 22 Maja 2017 przez Luba Błąd
Luba Opublikowano 22 Maja 2017 Autor Opublikowano 22 Maja 2017 Tylko ze na trzech przepustnicach pracuje tak samo :/
k232 Opublikowano 22 Maja 2017 Opublikowano 22 Maja 2017 Nieszczelności masz usunięte ? Ja oddałem ostatnio gościowi z tego forum z mojego Miasta swój samochód, mówił, że ściągnął kolektor i jakaś guma była podwinięta, ale przy okazji sprawdził mi, że przepustnica, która jest założona na aucie i druga przepustnica, która jest luzem nie są do końca sprawne. Także z tymi przepustnicami nie jest taka łatwa sprawa..
Luba Opublikowano 22 Maja 2017 Autor Opublikowano 22 Maja 2017 Wydaje mi sie ze tak amatorsko panowie w warsztacie nie podeszli do tematu me maja nieszczelności
Rekomendowane odpowiedzi