Maciej Jary Opublikowano 14 Listopada 2016 Opublikowano 14 Listopada 2016 Witam dzisiaj pojawił się problem w a4 b6 1.9 TDI 2003r. Auto zapala i po 2 sekundach gaśnie a dodatkowo przestał działać wyswietlacz w liczniku, wskazniki paliwa i temp oraz panel klimatyzacji. Dołączam filmik:
Tom A4 Opublikowano 14 Listopada 2016 Opublikowano 14 Listopada 2016 (edytowane) Bezpieczniki sprawdzone ? Jeśli tak to masz dwie opcje albo padł licznik lub wywaliło się immo w sterowniku silnika ale po objawach wygląda na licznik. Kiedyś miałem bardzo podobny przypadek tam konkretnie padł licznik i wyglądało to identycznie jak u ciebie. Edytowane 14 Listopada 2016 przez Tom A4
Maciej Jary Opublikowano 14 Listopada 2016 Autor Opublikowano 14 Listopada 2016 Bezpieczniki sprawdzone ? Jeśli tak to masz dwie opcje albo padł licznik lub wywaliło się immo w sterowniku silnika ale po objawach wygląda na licznik. Bezpieczniki wszystkie przetrzepałem i są wporządku. Jak sie podepnie pod kompa to wyjdzie gdzie jest błąd ??
Tom A4 Opublikowano 14 Listopada 2016 Opublikowano 14 Listopada 2016 (edytowane) Tak powinny być błędy, pierwsze co to podepnij kompa i zobacz czy połączysz się z silnikiem jeśli nie to padły zegary bo przez nie idzie diagnostyka do silnika. Edytowane 14 Listopada 2016 przez Tom A4
Maciej Jary Opublikowano 14 Listopada 2016 Autor Opublikowano 14 Listopada 2016 Dzieki za pomoc Jeszcze mam pytanko jeśli licznik jest ubity to jak kupie używany czy trzeba bedzie cos grzebac w komputerze? Czy wszystko działa plug&play
Tom A4 Opublikowano 14 Listopada 2016 Opublikowano 14 Listopada 2016 niestety nie jest tak prosto trzeba wydobyć pin dopisać licznik do ecu, immo plus klucze
Rekomendowane odpowiedzi