maju91 Opublikowano 15 Listopada 2016 Opublikowano 15 Listopada 2016 Witampanowie sprawa jest tego rodzajuod pewnego czasu samochód zaczął strasznie głośno chodzićwstępna diagnoza - rozszczelniony wydech gdzieś w okolicy kolektora przy prawej głowicyz racji że kanału nie mam oddałem do mechanika który to stwierdził, że oberwały się szpilki od kolektora wydechowego i bez zrzucenia głowicy nic mi na to nie poradzi bo się nie dapokleił styk kolektora z głowicą cementem do wydechu ale to rozwiązanie przyniosło krótkotrwały efektmoje pytanie brzmi czy faktycznie jest tam tak mało miejsca ze nie ma opcji wymienić szpilek bez zrzucania głowicy?miał ktoś taki problem?nie uśmiecha mi się targać głowicy bo koszta będą dosyć dużez góry dzięki za pomoc
mortek1986 Opublikowano 17 Listopada 2016 Opublikowano 17 Listopada 2016 tak jest ciasno, nie da rady wejsc z wiertłem i wykretakiem moze lepiej wywalic silnik zrobic i włozyc go na nowo, przerabiałem taka operacje, zdejmiesz głowice, juz masz komplet uszczelek głowicy kol ssacy 2 razy pokrywa, do tego szlif głowicy, jak snikik chodzi dobrze to odkrecaj przód i wyjazd:p
Rekomendowane odpowiedzi