kris_lpgcars Opublikowano 26 Grudnia 2008 Opublikowano 26 Grudnia 2008 Jak w temacie chcialbym poprosic o mala ocene zwiazana z mym dieselkiem, bo jak to na kazda okazje mozna dostac prezenty no i tym razem moja A4 dostala tez jeden. zamontowalem tuz przed swietami zegarek do pomiaru turbo cisnienia i zdazylem na nim zrobic niecale 300mil i zobaczylem dos nietypowe zachowanie igielki na zegarku ... ale co tu pisac do brzegu normalne rozpedzanie przy pelnym obciazeniu turbo pompuje 1.7 BAR( to samo robi komputer jak sam wraca do predkosci na tempomacie ) stala jazda na autostradzie przy sredniej 75MPH (tempomat) turbo pompuje 0.6 do 0.7 BAR ale to sa raczej w miare normalne odczyty najciekawsze za to jest a raczej sa pewne momenty podczas gwltownych przyspieszen i tu zauwazyc sie mi udalo ze robi to bez a zarazem na tempomacie , w penych momentach po redukcji na nizszy bieg turbo przez jakies pol sekundy pompuje i to bylo dziwne az do 2.2BAR ( zaznacze ze zegarek mam w zakresie od -1.0 do 3.0 BAR. Jakiekolwiek opinie beda mile widziane , dla mnie jest to kolejna zabawka do monitorowania silnika wiec sluzy pomoca. :gwizdanie:
Dev Opublikowano 26 Grudnia 2008 Opublikowano 26 Grudnia 2008 sporo kotłuje powietrza w cylindry masz mozliwosc sprawdzenia doładowania Vag-iem?
kris_lpgcars Opublikowano 26 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2008 w sumie to mam tylko musze zone skusic do przejazdzki z lapikiem na kolanach ale dodam jeszcze ze auto jest mym 2 A4 ale za to pierwszym TDI PD w automacie od momentu zakupu zrobilem 13000mil i nie mialem okazji zobaczyc jakiegokolwiek bledu na ECM wiec dalej kontynuluje normalna obsluge . tak wiec jak sie zbiore to sprubuje zapodac odczyt z komputerka co on mysli o doladowaniu
Wihajster Opublikowano 26 Grudnia 2008 Opublikowano 26 Grudnia 2008 2,2 bara w twoim silniku to normalna rzecz, wiec nie widze nic w tym dziwnego.Zrób logi dynamiczne grupy 011 a sam sie przekonasz
kris_lpgcars Opublikowano 26 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2008 to w sumie nie jest to glupi pomysl ale na poczatek jak jak sie tylko troche wolnego czasu zbierze mam olej do wymiany i kilka filtrow taki sobie maly service.
Rekomendowane odpowiedzi