Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spadki ciśnienia kme twin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Po raz kolejny mam problem z instalacją. Ostatnio zauważyłem funkcje spadku ciśnienia i sobie ją włączyłem na spadek 0.3 bara i dopiero wtedy odkryłem że mam spadki nawet większe :/. Autko ma około 260 koni silnik 1.8t, 2 elektro zawory, hana niebieskie, ciśnienie 1.6 bara (więcej się nie da bo autokalibracja wskazuje za duże ciśnienie). Przerzuca na lpg przy butowaniu na 2 biegu zadziej na 3. Lambda zawsze trochę na minusie (pomimo tych spadków) . Na coś szczególnie zwrócić uwagę? Ktoś może poleci kogoś ogarnietego z okolic Warszawy / Grodziska?

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

u mnie znajomy zakładał kilka twin-ów i w wolnossących działały a w subaru 218ps dawał d*py jak i w 1.8t,założył nówkę i zaś d*pa w ac podobno powiedzieli że jakieś wadliwe wyszły,historia ac czerwonego powróciła

Opublikowano
  • Autor

Masakra jakaś

Opublikowano

przy mnie założył nowy z pudła do subaraka, wyjechaliśmy na ustawienie a tu z 1.15b spadło do 0.7b,przejrzał miedz 8mm czy cała nie zgnieciona i nic założył nowego ac250 poprawionego i zero spadków

Opublikowano
  • Autor

Ale przestawił się sam czy spadek przy bucie był?

Opublikowano

Ja mam Twina 1.5 roku przy seryjnym 1.8T i nic się nie dzieje :naughty:

Opublikowano

przy bucie gubił ciśnienie,subaru dmucha 0.9 b i przy ustawionym cis. na reduktorze 1.15b spadało do 0.7b

bo masz farta :P

Opublikowano
  • Autor

U mnie 1.4 dmucha a reduktor 1.6 ustawiony. Producent napisał że spadki przy 1.6 powinny być max 0.2 więc tragedia u mnie.

przy bucie gubił ciśnienie,subaru dmucha 0.9 b i przy ustawionym cis. na reduktorze 1.15b spadało do 0.7b

bo masz farta :P
Przy serii może tak być :) po za tym może nie masz ustawionego progu spadku ciśnienia. Ja jeździłem bez problemów bo tylko na lambde patrzyłem :) jak oscyloskop mi pokazał co się dzieje to się strasznie zdziwiłem :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

własnie stoje przed wyborem instalki do bexa po sofcie, celowałem cały czas w twina a tu widzę takie cuda się dzieją...:/ a reduktor do tanich nie należy

Opublikowano

Weźcie sobie pod uwagę jaki gaz mamy na stacjach. Twin jest tak prosty w budowie ze tam nie ma co sie psuć...

Opublikowano

może i nie ma co się popsuć,ale to że z termiką i ciśnieniem potrafi polecieć na pysk to fakt,

Opublikowano
  • Autor

Z termiką to nie słyszałem nigdy :/. Plan mam rozebrać woelozawór wypierniczyć kulkę ze sprężynką i rozwiercić zobaczymy co będzie.

Zawór rozwierciłem w butli na 5mm i zero poprawy. Ciśnienie leci z 1.6 poniżej 1 nawet. Zobaczymy jak kulkę i sprężynke wyjme co się zmieni.

Okazuje się, że miałem podpięte podciśnienia do reduktorów poprzez trójnik. Rozdzieliłem i teraz przy ujemnych temperaturach na 2 biegu dochodzę do 5000 obr przy spadku 0.4 więc już jest duuuużo lepiej :). Teraz przyszła pora na kulkę i sprężynkę w wielozaworze ;).

Edytowane przez bongod

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Z termiką to nie słyszałem nigdy :/. Plan mam rozebrać woelozawór wypierniczyć kulkę ze sprężynką i rozwiercić zobaczymy co będzie.

Zawór rozwierciłem w butli na 5mm i zero poprawy. Ciśnienie leci z 1.6 poniżej 1 nawet. Zobaczymy jak kulkę i sprężynke wyjme co się zmieni.

Okazuje się, że miałem podpięte podciśnienia do reduktorów poprzez trójnik. Rozdzieliłem i teraz przy ujemnych temperaturach na 2 biegu dochodzę do 5000 obr przy spadku 0.4 więc już jest duuuużo lepiej :). Teraz przyszła pora na kulkę i sprężynkę w wielozaworze ;).

U mnie też podciśnienie z dwóch reduktorów podpięte jest przez trójnik.

Ciśnienie spada 1,4 na 1,0.

Reduktor po rozdzieleniu podciśnienia i pomiarze tylko jednej strony ma wartość 1,94

przy drugiej stronie osobno również jest 1,94, a spięte razem przez trójnik 1,4 ?

Opublikowano
  • Autor

Dziwne z tym trójnikiem u ciebie :). Wyrzuciłem sprężynke z kulką :). Niby mnożnik poszedł w górę i wczoraj przy +2 nie przewalało na Pb ale dziś -2 stopnie i przewala :). Tak więc nic się chyba już nie poradzi, chyba że rurka pozagniatana gdzieś po drodze.

Edytowane przez bongod

Opublikowano

Tak więc nic się chyba już nie poradzi, chyba że rurka pozagniatana gdzieś po drodze.

Jasne...tak sama z siebie się zagięła....pisałem wyżej że jest kiepski gaz na stacjach...sam widzisz że jak jest zimno przymrozek to jest gorzej...

Opublikowano
  • Autor

No w sumie może i tak być :). Ciekawe jak na innych setupach u innych ludzi :)

Opublikowano

u mnie też pada...

Opublikowano
  • Autor

A co masz? :) i jakie ciśnienie?

Edytowane przez bongod

Opublikowano

robocze ~1.65 pada do 0,9 ...latem do ok 1,25...ale już nie długo spadki będą na poziomie ZERO

Opublikowano
  • Autor

A jaki plan? Bo się zastanawiam nad dwoma reduktorami mocniejszymi osobno :). Czy zmiana silnika? :)