akro023 Opublikowano 18 Listopada 2016 Opublikowano 18 Listopada 2016 może ktoś rozpoznaje skąd dochodzi ten dźwięk i co może być przyczyna?
Kozacz Opublikowano 19 Listopada 2016 Opublikowano 19 Listopada 2016 chodzi jak traktor, zmieniałeś może rozrząd ? ja miałem podobnie jak to robiłem, dokręcił mechanik jakoś napinacz i ucichło. Zobacz sam
akro023 Opublikowano 20 Listopada 2016 Autor Opublikowano 20 Listopada 2016 rozrząd byl wymieniany 10tys km temu, dodam ze stukanie pojawia sie na niskich obrotach, przy dodawaniu gazu ustaje
adamm58 Opublikowano 26 Listopada 2016 Opublikowano 26 Listopada 2016 Miałem podobna sytuację, stukanie było między 1500 a 2000 obr i tylko na ciepłym silniku okazał się napinacz paska rozrządu. W jakiś sposób wylal się z niego olej, nawet był na nim ślad od tego szukania
wojtf23 Opublikowano 26 Listopada 2016 Opublikowano 26 Listopada 2016 Alternator. Ja miałem u siebie w pasku właśnie taki dźwięk przy alternatorze Valeo. Brat mi powiedział że altek do wymiany. Ja się zaśmiałem a 2 tygodnie później wyjeżdżając z placu zaświeciła się kontrolka ładowania. Jak nerwy ochłonęły odpaliłem silnik jeszcze raz a tu dźwięku który wkurzał brak. Uszkodziło się coś w środku alternatora. Na pewno nie regulator z szczotkami bo go wykorzystałem do leżącego w garażu 3-go alternatora. Na razie czeka aż następny wyzionie ducha bo te valeowskie to wielkie g...
Szefo 1980 Opublikowano 27 Listopada 2016 Opublikowano 27 Listopada 2016 Pewnie sprzegiełko alternatora ci poszło .
akro023 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2017 dokladnie sprzegiełko stare juz bylo za bardzo wyrobione przez co slizgalo sie i wydawało takie dzwieki
Rekomendowane odpowiedzi