Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zasięg xenon-ów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy można w jakiś sposób zwiększyć zasięg xenonów w b8 2013r.

w porównaniu do staruszka B6 2004 to zasięg swiateł jest duzo mniejszy gdy jedzie sie w nocy, pomijam fakt, że w B6 są wstawione H7 night breaker unlimited maja one niby do +35 m wiekszy zasieg niz zwykle żarówki i faktycznie tak jest ale jesli chodzi o xenony to w porównaniu do tych H7 to lipa jakaś. Gdy sie jedzie to xenon oświetla dużo mniej H7 a potem jest jak od linijki, linia i dalej ciemnica całkowita. A gdy jedziesz np powyzej 100 to jest wrażenie że ma sie droge oświetloną tylko 10 metrów sprzodu. Czy poziomowanie samemu cos pomoze ? czy po prostu xenon tak ma, że oświetla do pewnego momentu a poźniej linia i czarno ?

Opublikowano

czy można w jakiś sposób zwiększyć zasięg xenonów w b8 2013r.

Tak :hi: zakodowac tryb autostradowy

na forum jest opis

Opublikowano

Ustawiałem swoje lampy na 3 stacjach diagnostycznych. Na 2 z nich zostały ustawione zbyt nisko, na 1 zbyt wysoko.

W końcu sam korygowałem ustawienie - sprawdzając dokładnie z drugim autem, że nikogo nie oślepiam.

Opublikowano
  • Autor

dzięki za info

tryb autostradowy działa od prędkości 140km/h więc i tak mnie to nie uszczęśliwia bo jadąc np 80 w całkowitej ciemnicy to jest lipa.

hmm.. co tu zrobić ?

Opublikowano

Ustaw te światła wyżej.

Weź sobie kogoś z drugim autem i sprawdź czy oślepiasz.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam a czy po lifcie można tryb autostradowy włączyć bo u mnie po zaznaczeniu nie przyjmuje kodowania?

Opublikowano

A może masz w opcjach mmi włączony tryb "Head lamp converter"

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Cześć, trochę inny problem z ustawieniami świateł.

Czy w bix nie skrętnych jest możliwość regulacji prawo-lewo?

światła świecą po rowie zamiast na drogę kręcenie "regulatorem" nr 2 nic nie daje, nr 1 podnosi i opuszcza strumień światła.

Co może być przyczyna niedziałającego pokrętła nr 2?

lampa.png

Opublikowano

Tryb autostradowy ?? :eusathink:
Gdzieś o tym czytałem.... Możecie podrzucić "z czym to się je" i na jakiej zasadzie to działa ? Jak zakodować to chyba gdzieś znajdę....

Opublikowano
13 godzin temu, simon__75 napisał:

Tryb autostradowy ?? :eusathink:
Gdzieś o tym czytałem.... Możecie podrzucić "z czym to się je" i na jakiej zasadzie to działa ? Jak zakodować to chyba gdzieś znajdę....

Po przekroczeniu 110 km/h podnosi się poziom świateł mijania dzięki czemu wydłuża się obszar oświetlenia drogi.

Na grafice poniżej masz to przedstawione: światła mijania, światła mijania - tryb autostradowy, drogowe.

73_-585243102.jpg

Opublikowano

Do autora wątku. Xenon niestety tak ma, że musi być mocne odcięcie słupa świetlnego. Jedyne co można zrobić to rozebrać i dobrać się do przesłony w soczewkach, tam jest taka śrubka którą regulujemy ogniskową tej przesłony innego sposobu nie ma

Opublikowano
W dniu 29.10.2017 o 09:50, l2k2 napisał:

Po przekroczeniu 110 km/h podnosi się poziom świateł mijania dzięki czemu wydłuża się obszar oświetlenia drogi.

Na grafice poniżej masz to przedstawione: światła mijania, światła mijania - tryb autostradowy, drogowe.

73_-585243102.jpg

Gdzie to zakodować ?

Opublikowano

W polifcie raczej nie zakodujesz ja przynajmniej nie mogłem w przedlifcie 2010r poszło bezproblemowo 

Opublikowano
8 minut temu, marian2007 napisał:

W polifcie raczej nie zakodujesz ja przynajmniej nie mogłem w przedlifcie 2010r poszło bezproblemowo 

U mnie jeszcze przedlift....

Opublikowano

Wchodzisz w 09 wybierasz podmenu rlfs (3 pozycja) byte 0 bit 0 powinieneś mieć w podpowiedziach 

A43F11DE-4F62-47C8-A0E9-8B5A07CF2960.jpeg

Edytowane przez marian2007

• 1 rok później...
Opublikowano
W dniu 4.11.2017 o 19:52, marian2007 napisał:

Wchodzisz w 09 wybierasz podmenu rlfs (3 pozycja) byte 0 bit 0 powinieneś mieć w podpowiedziach 

A43F11DE-4F62-47C8-A0E9-8B5A07CF2960.jpeg

Dziękuje.