Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wyciek oleju z przewodu turbo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.mam pytanko odnośnie przewodu olejowego chłodzenia turbiny a dokładnie jego samego początku otwierając maske po prawwj stronie tak z tyłu sie zaczyna.i moje pytanie jest takie czy tam jest jakaś uszczelka bądź oring przy tej śrubce co przykreca sie ten przewód bo mam tam pod tym troche oleju i podejrzewam ze tam puszcza mi olej a nie wiem na co sie przygotować. Pozniej jak wrócę z pracy to wstawie zdjecie dokladnie jak ktos nie wie gdzie to jest ale mysle ze większosc z was bedzoe wiedziala.pozdrawiam

Opublikowano

Witam.mam pytanko odnośnie przewodu olejowego chłodzenia turbiny a dokładnie jego samego początku otwierając maske po prawwj stronie tak z tyłu sie zaczyna.i moje pytanie jest takie czy tam jest jakaś uszczelka bądź oring przy tej śrubce co przykreca sie ten przewód bo mam tam pod tym troche oleju i podejrzewam ze tam puszcza mi olej a nie wiem na co sie przygotować. Pozniej jak wrócę z pracy to wstawie zdjecie dokladnie jak ktos nie wie gdzie to jest ale mysle ze większosc z was bedzoe wiedziala.pozdrawiam

Moze wystarczy dokręcenie i bedzie ok ..Tam są takie podkładki uszczelniajace ...

http://imgup.pl/di/X8HK/bez-tytu-u.png

Opublikowano
  • Autor

To są miedziane podkładki?faktycznie moze wystarczy dokrecic ale pewnie tez odpowiedni ulozona ta sruba musi byc bo ma otwor na olej w gwincie zapewne

Opublikowano

Miedziane, śrubie wszystko jedno jak będzie ułożona

Opublikowano
  • Autor

Dojscie tam troche takie nie mile i ciekawe z jaką siłą dokręcić tą śrube.

No i nie moge odkręcic tej sruby.przeszkadza bardzo ten przewód odmy ktory wiadomo ze delikatny i niechce go tam szarpac.macie moze jakies pomysły? Nasadka nie wejdzie na tą śrube tez bo za ciasno tam zreszta co mi po nasadce jak grzechotki i tak tam nie wsadze czy tez przedluzki bo wlasnie ta odma...moze ktos podzieli zie z wlasnym doswiadczeniem?

Opublikowano

Dojscie tam troche takie nie mile i ciekawe z jaką siłą dokręcić tą śrube.

No i nie moge odkręcic tej sruby.przeszkadza bardzo ten przewód odmy ktory wiadomo ze delikatny i niechce go tam szarpac.macie moze jakies pomysły? Nasadka nie wejdzie na tą śrube tez bo za ciasno tam zreszta co mi po nasadce jak grzechotki i tak tam nie wsadze czy tez przedluzki bo wlasnie ta odma...moze ktos podzieli zie z wlasnym doswiadczeniem?

Hmmm No jeśli przeszkadza Ci ta rurka -odma to ją odkręć ...Przecież to dwie śrubki , pięć minut już miejsce masz ....No chyba że nie masz odpowiednich narzędzi... ;) Nikt nie mówił że będzie łatwo.. :-)))

Opublikowano

Jak nie ma dojścia to nic nie zdziałasz.

Jak coś przeszkadza to trzeba to odkręcić żeby zrobić miejsce na manewry.

Nie raz się o tym przekonałem, po prostu z gówna bata nie ukręcisz :D

Edytowane przez Hezen

Opublikowano
  • Autor

No wlasnie lipa jak nic a olej sączy. Niby prosta operacja a trudna :-)

Opublikowano

No wlasnie lipa jak nic a olej sączy. Niby prosta operacja a trudna :-)

Kolego ..Chyba troche dramatyzujesz

Poszedłem do garażu i zobaczyłem u siebie i uważam ze nie ma żadnego problemu z dojściem do tej śruby Nawet zrobiłem Ci fotkę ....

Nie rozumię Twojego problemu ...Naprawdę...

8gcqnmnh.jpg

Opublikowano
  • Autor

Jutro zrobie drugie podejscie.tez myslalem ze nie bedzie problemu na poczatku ale najgorsze to ze nie ma jak kluczem podejsc,bynajmiej dla mnie,a tan jest 17-stka i wiadomo to juz nie maly klucz ale chyba juz mam sposób i jitro zobacze :-) i jeszcze spytam co to za ustrojstwo jest co wężyk do tego przychodzi z opaską obok tej śruby?

Opublikowano

jeszcze spytam co to za ustrojstwo jest co wężyk do tego przychodzi z opaską obok tej śruby?

Myślę ze masz na mysli pompę vacum ( To ustrojstwo wytwarza podciśnienie ;))

Opublikowano
  • Autor

A to to jest ta pompa vacum,teraz juz wiem,dzięki :-)

A ta śruba odkręcona i podkładki wymienione :-) zobaczymy czy bedzie lecieć,za mocno nie dokręciłem,z wyczuciem oczywiscie :-) i udalo sie normalnie nasadką z przedłużka i grzechotką tylko troche tą odme odsunąłem i miejmy nadzieje ze nie uszkodzilem jej heh dzieki za pomoc.