Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Automatyczne zerowanie sie wskazań FIS-a

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Koledzy co moze być powodem tego, ze po kazdym zgaszeniu silnika automatycznie zerują się wskazania FIS-a.

Przykładowo po kazdej jezdzie FIS wyliczy spalanie średnie, gdy zgasze samochód i nie odpalam go przez np godzine wskazania FIS-a automatycznie są wyzerowane co nie powinno mieć miejsca. Co moze byc tego przyczyną

A druga sprawa po co FIS liczy wszystko 2 razy, mam na myśli opcje przełączenia guzikiem RESET na podobne obliczenia, zmienia sie wtedy tylko ta podświetlona 1 na 2. W A6 czegoś takiego nie mam. Chyba wiecie co mam na myśli po tym moim tłumaczeniu :gwizdanie:

Opublikowano

Witam

Koledzy co moze być powodem tego, ze po kazdym zgaszeniu silnika automatycznie zerują się wskazania FIS-a.

Przykładowo po kazdej jezdzie FIS wyliczy spalanie średnie, gdy zgasze samochód i nie odpalam go przez np godzine wskazania FIS-a automatycznie są wyzerowane co nie powinno mieć miejsca. Co moze byc tego przyczyną

Mam to samo.. :naughty:

Opublikowano

2 to jest spalanie zapamietane z dłuższego okresu czasu ( a wiec chyba Ci chodzi o to ) a 1 hmmm no mi sie resetuje po ok 2 godzianch .... ten typ tak ma poprostu jest to spalanie tak jakby biezace z danej chwili :wink4:

Opublikowano

2 to jest spalanie zapamietane z dłuższego okresu czasu ( a wiec chyba Ci chodzi o to ) a 1 hmmm no mi sie resetuje po ok 2 godzianch .... ten typ tak ma poprostu jest to spalanie tak jakby biezace z danej chwili :wink4:

A nie od odpalenia do zgaszenia silnika..? :)

Opublikowano

A nie od odpalenia do zgaszenia silnika..?

ale mówisz o 1-szym ?

Opublikowano

A nie od odpalenia do zgaszenia silnika..?

ale mówisz o 1-szym ?

Tak :decayed:

Opublikowano

hmmmm no pierwsze słysze o czymś takim ..... po dłuższym postoju sie resetuje ale odraz po wyłaczeniu silnika ?

:wink4:

tak jak napisałem mi sie resetuje mnie wiecej po 2 godzinach postoju

Opublikowano

hmmmm no pierwsze słysze o czymś takim ..... po dłuższym postoju sie resetuje ale odraz po wyłaczeniu silnika ?

:wink4:

tak jak napisałem mi sie resetuje mnie wiecej po 2 godzinach postoju

Nie od razu.. :wink4: ale jak zgasze i zapale to zaczyna liczyc srednia od nowa.. :decayed:

Opublikowano

Nie od razu.. :wink4: ale jak zgasze i zapale to zaczyna liczyc srednia od nowa..

no co Ty opowiadasz :gwizdanie: nie wierze

Czyli jedziesz w trase , stajesz zatankowac furmanke gasisz silnik za 10 minut startujesz i masz srednie od nowa liczone ? :thumbdown:

Opublikowano

Tak mi sie wydaje, ale to ciezko sprawdzic.. :mysli:

Opublikowano

Tak mi sie wydaje, ale to ciezko sprawdzic.. :mysli:

Jerzyk , sprawdzić łatwo :naughty: a restartuje sie dopiero po dluższym postoju :gwizdanie:

Opublikowano

Niegrzeczny ten FIS.. :naughty:

Musze sprawdzic, bo mozliwe ze sie myle, czlowiek uczy sie caly czas.. :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Mo mi resetuje sie po dłuzszym postoku dopiero, po postoju np 10min wszystko jest ok :good:

Opublikowano

Witam.

Ja mam taki problem,ze mi sie wogóle nie resetuje czas który jest pokazany na Fisie.Jak sie zatrzymał na 23:59 to tak stoi juz ponad miesiąc,a samochód ma czasem tygodniowy postój jak wyjeżdżam na delegacje.A średnie spalanie i prędkość też się ne resetują :(.Co może być przyczyną??

Opublikowano

Witam.

Ja mam taki problem,ze mi sie wogóle nie resetuje czas który jest pokazany na Fisie.Jak sie zatrzymał na 23:59 to tak stoi juz ponad miesiąc,a samochód ma czasem tygodniowy postój jak wyjeżdżam na delegacje.A średnie spalanie i prędkość też się ne resetują :(.Co może być przyczyną??

Spróbuj odłączyć akumulator na pare minut powinno pomóc.

Opublikowano

mi sie na 1 resetuje chyba po 2h,a 2. zlicza chyba srednie wskazania z 1000 km. gdzies tak czytalem

Opublikowano
  • Autor

Czyli z tym zerowaniem ma tak być a ja sie juz dołowałem ze cosik nie tak :decayed: Czyli jak by o ująć gra i buczy, tylko tankować i jechać :>

Opublikowano

mi sie na 1 resetuje chyba po 2h,a 2. zlicza chyba srednie wskazania z 1000 km. gdzies tak czytalem

wiecej niż z 1000 km , nie którzy na baku robia tyle lub wiecej ,wiec napewno nie jest to prawdą :gwizdanie:

jutro sprawdze ile mam na 2-gim :decayed:

sprawdziłem i mam ok 3900 km :gwizdanie:

Opublikowano

wiecej niż z 1000 km , nie którzy na baku robia tyle lub wiecej ,wiec napewno nie jest to prawdą :gwizdanie:

jutro sprawdze ile mam na 2-gim :decayed:

sprawdziłem i mam ok 3900 km :gwizdanie:

hmm, a to ciekawe,u mnie czas pokazuje 10h 50 min. ale 400 km a jeszcze calkiem niedawno mialem 600 :mysli:

Opublikowano

Panowie, instrukcja obsługi się kłania. FIS ma dwa poziomy pamięci: krótkotrwałą (oznaczoną cyfrą 1) i długotrwałą (oznaczoną cyfrą 2). Pierwsza służy do pomiarów krótszych odcinków i resetuje się bodajże po 2 godz. postoju, druga nie zeruje się nigdy i zbiera dane dopóki nie zresetujemy jej ręcznie. Wszystko w temacie.