Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dziwny problem z centralnym zamkiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, po wyjściu z auta, mniej więcej w 1 na 5 przypadków nie mogę zamknąć auta z pilota. I teraz tak:

1. dzieje się to na obydwu kluczykach, bateria wykluczona

2. kiedy wyjdę z auta i pilot nie działa, wystarczy, że przekręcę go w stacyjce do pierwszej pozycji, wyjmuję i centralny znów działa. NIE KODUJĘ GO PRZYTRZYMUJĄC PRZYCISK, JEDYNIE PRZEKRĘCAM

3. nie zdarza się tak, że zamykam auto kluczykiem, a po przyjściu już mogę otworzyć z pilota.

O co tu chodzi? Moduł komfortu? Ale co z nim i czy da się to naprawić?

Edytowane przez mariuszolek

Opublikowano

Najpierw sprawdź błędy na vagu

Opublikowano
  • Autor

Najpierw sprawdź błędy na vagu

Nie ma żadnych, oprócz błędów z ryglowaniem tylnych drzwi, ale to oddzielny, standardowy problem tylnych zamków.

Jakieś pomysły? Pomóżcie jakąkolwiek sugestią

Opublikowano

Podłącz VAG-a czy VCDS-a i sprawdzaj czy w momencie naciskania przycisku w pilocie przychodzi od niego sygnał.

To jest podstawa diagnostyki a nie szukanie czy są błędy.

Każde naciśnięcie w pilocie ma być wykazane w diagnostyce zmianą bitu.

Opublikowano

Rozbierz kluczyk i podegnij delikatnie blaszki od baterii bo z tego co piszesz wynika ze musi momentami bateria nie łączyć i kluczyk się Rozkodowuje a wystarczy włożyć kluczyk do stacyjki przekręcić i sam się koduje na nowo

Opublikowano

U mnie jest podobnie !! Tylko ze jak podchodzę do samochodu i wciskamy w pilocie np.otwieranie to zapala się przycisk od awaryjnych ! Czyli jakiś sygnał dostaje! :) A centralny zamek nie reaguje! Uciążliwe się to robi! :)

Opublikowano
  • Autor

Rozbierz kluczyk i podegnij delikatnie blaszki od baterii bo z tego co piszesz wynika ze musi momentami bateria nie łączyć i kluczyk się Rozkodowuje a wystarczy włożyć kluczyk do stacyjki przekręcić i sam się koduje na nowo

Podgiąłem i na razie działa jak złoto. Nie wiem czy to nie przypadek, okaże się. Ale jeśli to było to to aż dziw że w obu kluczach to samo!

U mnie jest podobnie !! Tylko ze jak podchodzę do samochodu i wciskamy w pilocie np.otwieranie to zapala się przycisk od awaryjnych ! Czyli jakiś sygnał dostaje! A centralny zamek nie reaguje! Uciążliwe się to robi!

Nie zwróciłem uwagi na awaryjkę, jak problem się pojawi to zobaczę, ciekawe...

Opublikowano

U mnie jest podobnie !! Tylko ze jak podchodzę do samochodu i wciskamy w pilocie np.otwieranie to zapala się przycisk od awaryjnych ! Czyli jakiś sygnał dostaje! :) A centralny zamek nie reaguje! Uciążliwe się to robi! :)

vcds podepnij, moze coś być z modułem komfortu

Opublikowano
  • Autor

no czyli klops, podginanie styków nie pomogło, problem jest nadal, ale

mam dokładnie to samo. Nie zauważyłem tego wcześniej. Mnie także włącza się awaryjka jeśli zamek nie reaguje

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam popsuty tez przycisk blokujacy tylne szyby czyli caly czas jest wlaczona blokada! Jezeli go wcisne wylacze blokade to zamek dziala idealnie! :P Moze masz tak samo?? :>

Opublikowano
  • Autor

Mam popsuty tez przycisk blokujacy tylne szyby czyli caly czas jest wlaczona blokada! Jezeli go wcisne wylacze blokade to zamek dziala idealnie! :P Moze masz tak samo?? :>

no to niezła korelacja :) u mnie przycisk działa i nie zachodzi taka reguła jak u Ciebie

Opublikowano

To nie pomozemy sobie ani nikomu! :D

Opublikowano

Wiązka w drzwiach do sprawdzenia

Podłącz VAG-a czy VCDS-a i sprawdzaj czy w momencie naciskania przycisku w pilocie przychodzi od niego sygnał.

To jest podstawa diagnostyki a nie szukanie czy są błędy.

Każde naciśnięcie w pilocie ma być wykazane w diagnostyce zmianą bitu.

a gdzie w vag tak mozna sprawdzać ?