golfagn Opublikowano 1 Grudnia 2016 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Witam. Zauważyłem, że licznik zaniża obroty. Test liczników wypada idealnie, na Vag-u pokazuje obroty poprawnie. Zaniża cały czas jak dobrze kojarzę o ok 400 obrotów. Prędkościomierz działa ok. Chciałem podwyższyć wskazania na obrotomierzu, nawet czytałem o tym kiedyś na forum ale zagubiłem wątek... Przypomni mi ktoś jak to poprawić?
adrian_pt Opublikowano 2 Grudnia 2016 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Nie znam innego sposobu niż ustawienie pozycji wyjściowej wskazówki w sposób manualny. Jeśli da się inaczej, to chętnie się dowiem
golfagn Opublikowano 4 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2016 Wskazówka działa dobrze, test przechodzi ok. Przez vaga kojarzę, że dało się regulować wskazanie chyba co ileś tam obrotów doliczając do kodu cyferkę. Ma ktoś pomysł?
adrian_pt Opublikowano 4 Grudnia 2016 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Chodziło mi o wyjęcie wskazówki i wsadzeniu jej w innej pozycji. Niestety to metoda prób i błędów. Przerabiałem to u siebie.
golfagn Opublikowano 4 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2016 Ale wtedy będą jaja przy teście wskazówek... Może mieć z zaniżaniem obrotów fakt, że była w aucie podmiana automatu na manualna? Może trzeba coś przekodować? Przełożenie wskazówki będę traktował jako ostateczność
adrian_pt Opublikowano 6 Grudnia 2016 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Nie będzie jaj bo te wskazówki mają swoje pozycje minimum i maksimum jeśli chodzi o zakres ruchów. A zakres ten zaczyna sie dużo poniżej 0 i konczy powyżej skali obrotomierza.
golfagn Opublikowano 7 Marca 2017 Autor Opublikowano 7 Marca 2017 Adrianie_pt... piwo dla Ciebie Nie wiem jak wcześniej patrzyłem na test zegarów i nie widziałem że przesunięte są o te 400 obrotów Generalnie wszystkie wskazówki trzeba poprawić z wyjątkiem wskazań paliwa, ktoś ewidentnie coś grzebał.
adrian_pt Opublikowano 8 Marca 2017 Opublikowano 8 Marca 2017 Nieźle. Ja u siebie walczyłem tylko z obrotomierzem po wymianie wyświetlacza. Po kilku próbach jest dobrze.
Rekomendowane odpowiedzi