Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Skrzynia do wymiany?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem ze zmianą biegów tj. dwójki w ogóle nie ma (nie wchodzi- jakby wibrująca ściana, przez którą nie da się przebić), trójka wchodzi za każdym razem ale zawsze lekki dźwięk tarcia na sekundę się pojawia, a jedynka zazwyczaj wchodzi tylko czasami, za którymś razem bo jak by się blokuje.

Powiedzcie mi proszę czy to skrzynia się sypie? bo raczej to nie sprzęgło? (nie mam dwumasy)

Dziękuję z góry za pomoc :)

Opublikowano

wodziki do sprawdzenia.

Opublikowano
  • Autor

sprawdzę, oj jak bym chciał, żeby to tylko było to :)

Dziękuje za odpowiedź.

Opublikowano

Kiedy olej w skrzyni był wymieniany?

Opublikowano
  • Autor

Od momemtu zakupu czyli 2,5 roku nie był, a wcześniej nie mam takiej informacji..

Opublikowano

Na pewno ori olej jeszcze próbuje coś tam smarować ;)

Opublikowano

Próbuje.. Ogólnie jak wcześniej pisałem gdzie indziej, olej powinno wymieniać się albo co 5 lat, albo co 100 tyś. km. W innym wątku komuś wsteczny nie chciał wejść w ten sam sposób, wymienił olej w skrzyni i pomogło. Jak wodziki CI nie pomogą, to wymień olej, może pomoże.

Opublikowano
  • Autor

Dziekuje za pomoc w srode mam wolne i od razu zabieram auto do roboty ;)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, rozwiązał kolega problem ? mam podobnie z 2 biegiem w moim 1.8 ADR. Jak jadę na zimnym silniku to 2 bieg czasami wskoczy jak należy bądź wchodzi po połowie tzw. w trakcie wrzucania biegu zawaha się w połowie, nie wejdzie płynnie a czasami zazgrzyta jakbym miał sprzęgło do połowy wciśnięte. Na zgaszonym silniku również 1 i 2 bieg wchodzą nie płynnie z użyciem sprzęgła tak jakby NIE były ustawione. Po wrzuceniu 1 biegu mam spore luzy (lewo/prawo) czy może to być wina wybieraka czy oleju ? Dodam że z 3,4,5 i wstecznym biegiem nie mam najmniejszego problemu. Zastanawiałem się nad synchronizatorem 2 biegu lecz to jest dalsza bajka, wolałbym się upewnić, i dlatego podłączyłem się do tematu, gdyż widzę że kolega ma podobny do mojego problem, i jeśli wymiana oleju pomogła to bym wiedział już na czym stoję. Jeśli ktoś miał coś podobnego proszę o komentarz. Pozdrawiam ;)

Opublikowano
  • Autor

Udało się w końcu zdiagnozować problem i niestety okazało się, że skrzynia do wymiany.. koszt nowej (uzywki) 520 zl plus 350 wymiania. Olej byl, wszystko bez wyciekow, manualnie nie dalo rady wbic biegow. Rozsypala sie ;)

Opublikowano

Ale w jakim sensie sie rozsypała? Tryba poszły czy synchronizator?

Opublikowano

Obstawiam że synchronizatory się posypały.

Andrew, jaki kod tej skrzyni miałeś i jaką wrzuciłeś?

Edytowane przez Hezen

Opublikowano
  • Autor

Kurcze nie jestem pewny bo mechanik mi wymieniał.. wydaje mi się że oznaczenie było DHL i wymienił na taką samą ale ręki sobie nie dam obciąć ;) chyba tryby. Poodlaczali wszystko a mimo to nie byli w stanie nic z nią zrobić.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka