Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Wskaźnik paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy można wyregulować wskaźnik poziomu paliwa mam taki problem ze zapala mi sie rezerwa jak pokazuje mi 1/4 zbiornika i mam wtedy jakieś 6 litrów. Można jakoś przestawić wskaźnik. Po zatankowaniu na full rusza mi sie dopiero po jakiś 300 km. Wydaje mi sie ze wskazówka jest przestawiona. Licznik mam od modelu po lifcie

• 4 lata później...
Opublikowano

Co to może być. Bak pełen paliwa, na wskaźniku połowa a kontrolka od rezerwy się świeci. Szukałem podobnego tematu ale nie znalazłem

Opublikowano

Wyjmij czujnik poziomu paliwa z baku (jest wizjer w bagazniku pod wykladzina) i sprawdz sciezki na potencjometrze czujnika czy nie sa wytarte. Mialem podobny problem, najpierw pokazywalo maks pol baku po zatankowaniu do pelna, pozniej padlo na amen, a rezerwa sie caly czas swiecila. Nowy czujnik zalatwil sprawe. Czesty problem w starszych A4.

Opublikowano

Czy można wyregulować wskaźnik poziomu paliwa mam taki problem ze zapala mi sie rezerwa jak pokazuje mi 1/4 zbiornika i mam wtedy jakieś 6 litrów. Można jakoś przestawić wskaźnik. Po zatankowaniu na full rusza mi sie dopiero po jakiś 300 km. Wydaje mi sie ze wskazówka jest przestawiona. Licznik mam od modelu po lifcie

Można vagiem skalibrować wskazanie poziomu paliwa, u ciebie powinno być LICZNIK/ADAPTACJA/KANAŁ 01, nie wiem czy można kalibrować punkt zapalania kontrolki rezerwy... nie znalazłem takiego kanału.

Opublikowano

Mam podobny kłopot...Paliwo siękończy w zbiorniku a wskażnik pokazuje 1/4 paliwa w zbiorniku...Rezerwa zapala się w dobrym momencie...Czujnik w zbiorniku jest dobry....kupiłem drugi i jest tak samo....Pozdrawiam :)

Opublikowano

To pada licznik, dość częsta usterka