Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jak sie nazywa ten plastik?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Niedawno kupiłem a4 b5. W sumie nie rzuciło mi się to przy kupnie w oczy, dostrzegłem to dopiero w trakcie uzytkowania.

Chodzi o ten element pod kierownicą, ten plastik wygladajacy jak schowek tyle ze po kierownica po lewej.

Jest on u mnie szary, natomiast po prawej stronie schowek (jak i caly zresztą kokpit górny czy tunel) są czarne.

Wynika z tego ze cos było kombinowane i wymieniane.

Mam więc pytanie jak ten element pod kieronica sie fachowo nazywa? Nigdzie nie mogę go dostrzec na aukcjach czy innych ogłoszeniach. Chciałbym go wymienić na czarny, tak żeby współgrał z resztą.

Opublikowano

Na allegro występuje jako obudowa deski lub schowek pod kierownicę

Fraza w google : "a4 b5 obudowa deski"

Opublikowano

Dzięki wielkie za szybką odpowiedź :)

A czy jest ktoś kto wie jak zdemontowac ten element i mógłby to opisać krok po kroku?

Byłbym mega wdzieczny bo jakoś bardzo mnie to irytuje...

Opublikowano

Zdejmujesz klapkę zasłaniająca bezpieczniki i tam odkresasz śruby lub 1 śrubę, już nie pamiętam, trzymająca ten element a następnie odkresasz dwie śruby trzymające element od dołu, jedna przy schowku po lewej a druga po prawej stronie kierownicy. Następnie ciągniesz obudowę w dół żeby wyszła z zaczepu przy manetce wycieraczek i ciągniesz do siebie bo kolo sprzęgła jest wsuwka

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Super, dzięki za szybkie i rzeczowe odpowiedzi :)