osator92 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Witam, w swoim a4 b6 ALT po wymianie rozrządu mam problem z pojawiającymi się błędami . Sytuacja jest taka, że na moim interfejsie wyświetla się błąd P0010. Gdy pojechałem do machera, który podłączył VAG'a wyświetlały się błędy 17927; 16727. Dziwne jest to, że po skasowaniu błąd pojawia się ponownie dopiero co 3 odpalenie i przejechaniu ok 100m a nie za każdym razem. Jak zdiagnozować który czujnik pada ? Mechanik mówił o czujniku wałka ssącego, wariatorze i czujniku położenia wału. Z tym że nie skonkretyzował dokładnie który jest do wymiany a w ciemno nie ma sensu wymieniać:/. Poradzicie coś?
Robero321 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Opublikowano 11 Grudnia 2016 P0343 16727 000835 Czujnik położenia wałka rozrządu (G40), za wysoka wartość sygnału. natomiast błąd P0010 mówi o tym że źle jest ustawiony rozrząd zmieniałeś może ostatnio ????? minuta w gogle i masz wszystko http://a4-klub.pl/index.php?/topic/307411-czujnik-halla-20-alt/ 17927 Rząd cylindrów 1, przestawianie wałka rozrządu, brak funkcji raczej skłaniał bym się w kierunku rozrządu a nie czujnika
osator92 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2016 Dzięki za zainteresowanie. Tak wymieniałem rozrząd. Sytuacja jest dziwna bo na VAG'u pokazuje dwa błędy z tematu i myślałem że to głównie o nie chodzi, a błąd P0010 wyświetla się na moim interfejsie za 39 zł xD jeśli rozrząd byłby źle ustawiony to samochód normalnie by jeździł? Bo poza wyskakującymi błędami wszystko jest ok
Robero321 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Opublikowano 12 Grudnia 2016 różnie to może być interpretacja jest taka ze bardziej wygląda to na źle ustawiony rozrząd. Możesz wymienić czujnik i zobaczyć zawsze to mniej roboty niż zwalać i ustawiać rozrząd
Rekomendowane odpowiedzi