Gość Opublikowano 11 Grudnia 2016 Opublikowano 11 Grudnia 2016 (edytowane) Witam wszystkich. Dzisiaj przy okazji kasowania inspekcji z ciekawości podłączyłem się pod klimatronik. Mam z nim problemy bo nie zawsze klapki się prawidłowo przestawią. tj. mam ustawiony nawiew na nogi i twarz, przełączam na nawiew na szybę i czasem to wygląda tak jakby klapki od nawiewu na szybę się nie otworzyły. Do tego wyświetlacz klimatronika mi mruga co jakiś czas podczas jazdy ( jakby zimne luty puszczały) Błędy jakie dziś wyskoczyły to 00603 Footwell/defroster Flap Positioning motor V85 41-10 Blocked or No Voltage Intermittent. Jak sądzicie czy to źle działający panel? Już kiedyś ten błąd u siebie spotkałem. Podczas adaptacji wszystko jest ok same 0. Z czasem są problemy Edytowane 11 Grudnia 2016 przez Gość
MENTOS Opublikowano 22 Grudnia 2016 Opublikowano 22 Grudnia 2016 Najpierw napraw zimne luty, później sprawdź czy jakiś kawałek gąbki nie blokuje tej klapy jeśli to nie pomorze to czyszczenie albo wymiana silniczka.
Gość Opublikowano 22 Grudnia 2016 Opublikowano 22 Grudnia 2016 Najpierw napraw zimne luty, później sprawdź czy jakiś kawałek gąbki nie blokuje tej klapy jeśli to nie pomorze to czyszczenie albo wymiana silniczka. Dam do naprawy ten panel. Rozumiem że jak do wymiany silniczek to pewnie pół środka trzeba rozwalić ? Wszscy narzekają na Citroeny i tym podobne wyroby. Tu jest jeszcze większe gówno :/
MENTOS Opublikowano 24 Grudnia 2016 Opublikowano 24 Grudnia 2016 Do naprawy? Taniej i szybciej ci wyjdzie kupić lutownice i zrobić to samemu . No trochę rzeczy trzeba zdemontować przynajmniej ja wolałem mieć lepszy dostęp niż się denerwować lub co gorsza połamać.
Gość Opublikowano 26 Grudnia 2016 Opublikowano 26 Grudnia 2016 Do naprawy? Taniej i szybciej ci wyjdzie kupić lutownice i zrobić to samemu . No trochę rzeczy trzeba zdemontować przynajmniej ja wolałem mieć lepszy dostęp niż się denerwować lub co gorsza połamać. Lutownice miałem raz w życiu w ręce i niezbyt dobrze to wspominam .
Rekomendowane odpowiedzi