Skocz do zawartości
IGNOROWANY

AEB Mrugający klimatronik i błąd 00603

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich. Dzisiaj przy okazji kasowania inspekcji z ciekawości podłączyłem się pod klimatronik. Mam z nim problemy bo nie zawsze klapki się prawidłowo przestawią. tj. mam ustawiony nawiew na nogi i twarz, przełączam na nawiew na szybę i czasem to wygląda tak jakby klapki od nawiewu na szybę się nie otworzyły. Do tego wyświetlacz klimatronika mi mruga co jakiś czas podczas jazdy ( jakby zimne luty puszczały) Błędy jakie dziś wyskoczyły to 00603 Footwell/defroster Flap Positioning motor V85 41-10 Blocked or No Voltage Intermittent. Jak sądzicie czy to źle działający panel? Już kiedyś ten błąd u siebie spotkałem. Podczas adaptacji wszystko jest ok same 0. Z czasem są problemy

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Najpierw napraw zimne luty, później sprawdź czy jakiś kawałek gąbki nie blokuje tej klapy jeśli to nie pomorze to czyszczenie albo wymiana silniczka.

Opublikowano

Najpierw napraw zimne luty, później sprawdź czy jakiś kawałek gąbki nie blokuje tej klapy jeśli to nie pomorze to czyszczenie albo wymiana silniczka.

Dam do naprawy ten panel. Rozumiem że jak do wymiany silniczek to pewnie pół środka trzeba rozwalić ? Wszscy narzekają na Citroeny i tym podobne wyroby. Tu jest jeszcze większe gówno :/

Opublikowano

Do naprawy? Taniej i szybciej ci wyjdzie kupić lutownice i zrobić to samemu :D . No trochę rzeczy trzeba zdemontować przynajmniej ja wolałem mieć lepszy dostęp niż się denerwować lub co gorsza połamać.

Opublikowano

Do naprawy? Taniej i szybciej ci wyjdzie kupić lutownice i zrobić to samemu :D . No trochę rzeczy trzeba zdemontować przynajmniej ja wolałem mieć lepszy dostęp niż się denerwować lub co gorsza połamać.

Lutownice miałem raz w życiu w ręce i niezbyt dobrze to wspominam :D.