Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Silnik traci moc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam mały problem. Od 2 dni coś się dzieje. Jak wkęcam ją na obroty po wyżej 2,5-3tyś zaczyna tracić moc ale do słownie na sekunde(tak jak by przerywała). Kolega ma podobnie w B4 tylko że jemu odcina całkiem jak by ktoś stacyjke wyłączył. Czy u mnie jest początek tego? Dodam że VAG nic nie pokazuje a kolega u siebie czyścił nastawnik i też nic nie dało. Na razie jeszcze nie panikuje ale jak każdy nie lubie jak coś się dzieje.POMOCY

Opublikowano

No i bardzo dobrze ze nie panikujesz... zrob diagnostyke... wiele sie wyjasni... :wink4:

Opublikowano

Prawdo podobnie czujnik N75 jest do wymiany ale bez diagnozy Vagiem się nie obejdzie dziwne że vag nic nie pokazuje :)

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za info. Jeszcze raz sprawdze na VAGU może teraz coć pokarze. A gdzie jest umieszczony ten czujnik N-75 i do czego on służy? :mysli:

Opublikowano

Witaj

No i bardzo dobrze ze nie panikujesz... zrob diagnostyke... wiele sie wyjasni... :wink4:

posłuchaj doświadczonego kolegi :wink4:... najpierw zrób logi dynamiczne potem wywalaj kaskę :decayed:

Prawdo podobnie czujnik N75

nie czujnik lecz zawór...

A gdzie jest umieszczony ten czujnik N-75 i do czego on służy? :mysli:

zawór jest umieszczony z przodu silnika po lewej stronie stojąc na wprost auta....łatwiej znajdziesz śledząc trasę

wężyków idących od turbinki :wink4: kończą się właśnie na N75

N75 w twoim przypadkusłuży do sterowania zaworem upustowym przy turbince...

Opublikowano
  • Autor

A więc panowie jest tak. Zrobiłem VAGA i tym razem pokazał błąd. Nie pamiętam dokładnej treści ale było jakoś tak. Zawór odcięcia paliwa lub przebicie na masę(rozumie że przebicie może mieć ten zawór).Nie wiem tylko jak to interpretować :mysli: Chodzi o ten zawór co wyłącza silnik czy ten N75. Co wy na to?

Opublikowano

A więc panowie jest tak. Zrobiłem VAGA i tym razem pokazał błąd. Nie pamiętam dokładnej treści ale było jakoś tak. Zawór odcięcia paliwa lub przebicie na masę(rozumie że przebicie może mieć ten zawór).Nie wiem tylko jak to interpretować :mysli: Chodzi o ten zawór co wyłącza silnik czy ten N75. Co wy na to?

Wklej dokładny numer błędu, wróżyć nikt nie będzie.

Opublikowano

zawór N75 wymień i nowe węze podciśnienia i bedzie ok, miałem taki sam problem,węze kup w ASO nie duzy koszt, pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Witam klubowiczów. Na VAGu pokazało tak: 1237-Zawór odcinający paliwo-N109 przerwa lub zwarcie do masy-Błąd sporadyczny. Jak to mam rozumieć?

Opublikowano

Witam klubowiczów. Na VAGu pokazało tak: 1237-Zawór odcinający paliwo-N109 przerwa lub zwarcie do masy-Błąd sporadyczny. Jak to mam rozumieć?

było.. szukaj na forum na temat zaworu n109