ST43 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Ma ktoś pomysł którędy może ubywać chłodziwa z tyłu silnika ? Tam jest milion wężyków, sto króćców, a niczego ewidentnego nie widzę. Podczas jazdy ubywa mało (100ml/100km), ale raz w tygodniu rano mam pod autem mokro - szacuję to na 0,1-0,3 l. Nie rozumiem też dlaczego wycieka tylko kiedy jest zimny lub stygnie. Coś się kurczy... ? Są tam jakieś typowe miejsca awarii ?
k232 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Jest trójnik plastikowy i on może puszczać, ale gdzie on jest to nie wiem, ja u siebie miałem to wymienione bo tez kapalo
Kasparov Opublikowano 15 Grudnia 2016 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Trójnik, krócieć wody jest z tyłu silnika w głowicy, takie plastikowe coś i pewnie stamtąd masz wyciek. Trzeba się położyć na silniku żeby to wymienić bo dojście c**jowe. Sam krócieć coś koło 3 dych.
k232 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Opublikowano 15 Grudnia 2016 No dokładnie krócieć a nie trójnik Czarny krócieć plastikowy, z niego na bank leci.
Rekomendowane odpowiedzi