Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Uciekajacy plyn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem ze ciagle cieknie mi plyn z szybkozlacza za silnikiem, zmienialem juz oring ale nie pomoglo, ktos to juz przerabial u siebie? miejsce zaznaczone na zdj

3e404ce7f688d35ef5c45f9710f67d93.jpg

A u znajomego w przedlifcie ma na zwykla opaske i mysle czy w ostatecznosci nie zmienic tej metalowej rurki i wezyka na wlasnie takie jak juz nic nie pomoze cf22ec16727ec67e5ecaa9451da62f9e.jpg

Opublikowano

Zmieniłeś oring a zazwyczaj jest pęknięcie na tym trójniku i trzeba go całego wymienić.

Opublikowano

Jakim trojniku? Tam jest tylko te plastikowe kolanko

Opublikowano

Możliwe, że kolanko, nie pamiętam już, ale lubią pękać sobie i wyymiana uszczelki nie pomoże

Opublikowano (edytowane)

W tym przypadku nie chodzi chyba o typową usterkę w B5, czyli plastikowy trójnik w którym siedzi czujnik temperatury cieczy, tu jest metalowa rurka, tzw magistrala wodna, tak Pawle? ;)

Edytowane przez fanthomas18
Opublikowano

Tak jest metalowa rurka i na koncu jest szybko zlaczka ktora idzie jak mniemam do nagrzewnicy i na tej zlaczce mi cieknie z oringu, niebwiem czy rurka sie wyrobila czy ten krociec? W przedlifcie bylo na opaske i byl spokoj a tu niby lepiej a tylko problemy..

Ktos mi pomoze? Rozebralem, wyczyscilem, zlozylem i dalej cieknie, dokldnie z tego laczenia... Nic nie jest pekniete, oring nowy..

ac9d60eea918ffdd9837915e2281db2c.jpg