Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Cewka zapłonowa 1.8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich wspaniałych :)

Panowie, jak to jest u nas w 1,8 ?

Jak ja chcę wymienić cewkę to mam patrzeć na takie coś ?

http://allegro.pl/cewka-zaplonowa-huco-audi-a4-8d2-b5-i5978796298.html#imglayer

Czy biorąc pod uwagę słowo "CEWKA" patrzę na kompletną cewkę i w taką się zaopatruję?

http://e-katalog.intercars.com.pl/#/produkty/3216351932350-U6037_______________48048-O4614-cewka-zaplonowa.html

Bo jeżeli te z 1 linku są do naszych modeli to może wystarczy takie 2 wymienić?

Edytowane przez k232

Opublikowano

Sam jestem ciekaw tematu i zestawu cewek bo moge miec lekki problem z nimi.
Wrzuć jakieś nowe linki bo : File not found, session expired or unauthorized call occurred. Try to refresh using F5

Opublikowano
  • Autor

Mi linki działają normalnie :)

Opublikowano

Według mnie ta cewka z 1 linku zdecydowanie nie jest do silnika ADR ( a widzę, że taki masz). Do ADR'a tylko taka, jaka jest w drugim linku.

Opublikowano
  • Autor

Niby ta fajka z kostka z 1 linku w opisie ma , ze pasuje do zwyklego 1.8

Opublikowano

W ADR'ach jest tylko jedna cewka (taka jak ta z drugiego linka) i ona jest zamontowana nad 2 świecami. Do pozostałych 2 świec idą przewody zaplonowe. Mało typowe rozwiązanie :)

Opublikowano
  • Autor

No ale od cewki ida dwie fajki w dol i chodzi mi o to czy do wymiany są same fajki które idą do dołu od cewki czy fajki z wtyczkami plastikowymi?

Opublikowano

W pierwszym poście pisałeś o cewce, więc na niej się skupiłem.

Co do fajek, to pod cewką są 2 fajki, ale bez żadnych wtyczek! Są zupełnie inne, niż te z pierwszego linku, który podałeś. Tak samo zresztą na pozostałych 2 świecach (tych, do których idą kable zapłonowe ) też są fajki bez w tyczek.

Te, które są w pierwszym linku nie pasują do ADR'a - one pasują do silnika, w którym na każdej świecy masz oddzielną cewkę, a u nas tak nie ma.

W tej aukcji masz zdjęcie jak to wygląda:

2 kable razem z fajkami i 2 oddzielne fajki pod cewkę (fajki bez wtyczek)

http://allegro.pl/kable-zaplonowe-vw-passat-audi-a4-b5-1-8-adr-arg-i5425747829.html

Edytowane przez kornel

Opublikowano
  • Autor

Oki to już wiem, wymieniamy same fajki pod cewka a jak to nic nie da to cala cewkę jak w drugim linku :D

Opublikowano

Ja swój kupiłem okazyjnie, założony miał świeżo gaz i nie mogli go opanować przez ok. 3 miesiące. "Nigdy więcej samochodu z gazem" jak mi żona sprzedawcy stojąc koło TDI powiedziała -bzdura ignorantów. Auto strzelało i prychało na sekwencji im cieplejszy był silnik, na gorącym zaczynały się jazdy na benzynie...

...bo się fajki od świec rozpuszczały :grin:

Jakiś techniczny geniusz-odkrywca uwił je z taśmy izolacyjnej. Nie żartuję. Były tam rodzynki z tworzywa, po przetopieniu całości może jedną faję by wytopił z nich, reszta to była izolacja. No ale to wina gazu, że się d..ę szkłem wycierać próbuje heh.

Przysiadłem i zweryfikowałem. Miałem po Passku B5 całość kabli i fajek. Wymieniłem, odpalam...inne auto. Kompletnie. Obroty stabilne, zero kichania. Miał jeden czy dwa słabsze odpały jesienią ale teraz nawet jak dwa dni czy trzy postoi pali zadziwiająco ładnie i co mnie zdziwiło nawet nie klepie popychaczami...

Fajki, kable, cewka... Zwłaszcza przy LPG to po prostu abecadło. Najciężej zweryfikować i...kupić cewkę. 100% pewności daje podmiana na pewną, a cenowo szału nie ma. Potrafi zaboleć.

Edytowane przez pulpecik

Opublikowano
  • Autor

No cewka 700 zł z ngk, na początek zmienię same fajki od cewki i zobaczę a później będziemy dalej myśleć :D

Opublikowano

tylko kup jakieś markowe

te tanie niestety nie nadają się, przerabiałem temat u siebie.

a dwie fajki pod świece do tego kable to koszt koło 300zł markowe, gdzie np sentech koło 60zł

beru sprzedaje cewkę kompletną razem z przewodami

ja za swoją płaciłem 632zł w iparts.pl

Edytowane przez huzio00

Opublikowano
  • Autor

Na razie pierdoły, nowa cewka zostaje na ostatni strzał.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie, ja chętnie kupię cewkę do 1.8 ADR. Jeśli komuś zalega w garaży, to zapraszam:)