Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

POMOCY ! Nie działają szyby elektryczna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ma problem z szybami elektrycznymi nie działają, ja mam model z szybami elektrycznymi tylko z przodu , nie działają przyciski od kierowcy zero reakcji jak i od pasażera , podpięty komputer brak błędów , moduł komfortu nie zalany , przewody w przelotce w drzwiach sprawdzone , (modył komfortu 8E0 959 433 AR ) dzisiaj podmieniłem cały silnik w drzwiach ze sterownikiem (8E1 959 801B ) i dalej zero reakcji

Panowie pomocy już mi się pomysły skończyły co dalej robić !!!!!

Opublikowano

bezpieczniki sprwdziłeś bo są od dzrzwi zmień moduł komfortu bo siadal przkeaznik w nim

Edytowane przez kamil642

Opublikowano
  • Autor

O tym już nawet nie wspominałem bo to podstawa :(

Niestety nie mam drugiego modułu aby go podmienić już wywaliłem 60 zł na nowy silnik ze sterownikiem a nie chce ryzykować następne 200 - 300 zł na nowy moduł wiec na razie jestem w kropce :facepalm:

Opublikowano

często styki w przełączniku pokrywają się nalotem (zwłaszcza jak są różnicę temperatur) i nie ma przejścia trzeba rozebrać i poczyścić albo wymienić

czasami jak sie przyciśnie kilkanaście razy na chama przełącznik powciska i odciągnie to załapie czasem tylko na chwile wtedy będziesz wiedział że to własnie przełącznik od opuszczania szyb...

Opublikowano

więć po jaki grzyb zmieniałes jeden silnik skoro nie dziłała po 2 stronach sterownik został c i ten o to przekaznik ster jest to do rozebrania jesli chcesz się bawic V23084.jpg

Edytowane przez kamil642

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor
Dnia 16.12.2016 o 22:59, kamil642 napisał:

więć po jaki grzyb zmieniałes jeden silnik skoro nie dziłała po 2 stronach sterownik został c i ten o to przekaznik ster jest to do rozebrania jesli chcesz się bawic V23084.jpg

A gdzie jest zamontowany ten przekaźnik ???????????

Opublikowano

Kolego w module komfortu.. Jest on wlutowany.. Robiłem to u siebie,sam raczej nie poradzisz...

Opublikowano
  • Autor
Dnia 16.12.2016 o 22:59, kamil642 napisał:

A gdzie jest zamontowany ten przekaznik ???????????

Ok dzięki jestem już umówiony z fachowcem od tych modułów to mi ogarnie temat 

Opublikowano

A masz taki przekaźnik?

Proponuję szukać MK i wymienić cały.

Opublikowano

Byle żeby nic więcej nie porobili ci fachowcy, bo takich też znam a przekaźnik zlecić dobremu elektrykowi wlutuje i po sprawie, bez eksperymentowania.....

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam temat zamykam oczywiście jak pisali Kamil winowajca  był ten przekaźnik na module ,koszt naprawy  120 zł + dojazd :_)

Jak by ktoś szukał ogarniętego gościa w okolicy Dolnego śląska lub Opolskiego to niech pisze dam namiary