Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spadek mocy 1.9tdi 130km

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wczoraj sprawdzalem przyspieszenie do 100 w moim audi bo dostalem do tego urządzenie pomiarowe.

Pierwszy pomiar z kiepskim startem to wynik 9,5sec a kazdy kolejny byl coraz slabszy, nawet 11,3sec. Troche mnie to zdziwilo wiec porownalem 100-160 ktore wcześniej wynosilo 11sec a wczoraj wyszlo okolo 14,5sec

Dodam ze autko jest po programie a turbo ładuje tak samo jak przed spadkiem (posiadam zegar doladowania )

Co moze byc przyczyna spadku mocy? Jakas rurka puscila?

Opublikowano

Może tak na hamownię wjedź i dopiero wtedy szukaj problemu ? Przyspieszenie nie jest wykładnią mocy.

Opublikowano
  • Autor

Ale jesli jest gorzej to cos sie musi dziać

Opublikowano

Pod sejmem też się dzieje. Litości - zapnij vaga, zrób logi - wtedy będzie wiadomo czy turbo pracuje w pełnym zakresie itp. Szklana kula nic nie chce powiedzieć - może smog nad mazowszem zakłócił stosunek paliwa do powietrza.

Opublikowano
  • Autor

Wczoraj podpinalem kompa, wszystko w normie poza mieszanka ... za malo powietrza, do 3,700 ma okolo 400nm a potem spada do 230nm. Wymienie jutro filtr powietrza i zobacze czy cos pomoglo bo jest w slabym stanie

Dzisiaj wymieniony filtr paliwa, powietrza i zalane paliwo na innej stacji.

Wynik : dalej 0 osiągów

Edytowane przez Janosik A4

Opublikowano

sprawdź przepływomierz.

Edytowane przez Ralen

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Czy jest ktos kto moglby mi zrobic logi? Oczywiście okoloce Marek, Warszawy.

Tak bedzie najlepiej bo wstawie je tutaj i ktos ogarnie o co chodzi

Niestety zaden mechanik na chwile obecna nie jest w stanie mi pomóc ...

Auto po depnieciu w gaz ma moc na jakies ulamki sekundy i slabnie. Przeplywka pokazuje 1200 a potem wartosc spada do 600 wiec brakuje mu powietrza tylko pytanie DLACZEGO?! Ma ktos pomysl?

Opublikowano

Przepływka pokazuje 1200 i po chwili spada do 600 ?
To żaden problem z powietrzem tylko trachnięty przepływomierz najprawdopodobniej...

Ewentualnie filtr powietrza możesz zmienić ale wątpię żeby tu był problem

Opublikowano
  • Autor

Filtr nowy, przeplywka tez jest ok bo sprawdzalem na innej i jest to samo

Opublikowano

To może masz gdzieś nieszczelność w dolocie?
Sprawdzałeś?

Opublikowano
  • Autor

Sprawdzalem, wszystko 100% szczelne

Opublikowano

Patryk, nie ma sensu szukać na ślepo... Znajdź kogoś od logów, albo sam kup sobie kabelek za grosze i z czyjąś pomocą zrobisz logi... Albo jest taki dział - Zloty i Spoty - zapytaj w swoim województwie/mieście o pomoc, na pewno ktoś na jakimś spocie by Ci pomógł zrobić logi, a nawet podpowiedzieć co i jak widząc parametry...

Opublikowano

Marki to okolice Warszawy o ile kojarzę.
Wiem że przy Arkadii robią spoty, było gdzieś pisane na forum. Musisz poszukać w zloty i spoty - Mazowieckie.

Ewentualnie ja mam kabel i kompa. Mogę wesprzeć ale musiałbyś do okolic Piaseczna podjechać.

Edytowane przez Ralen

Opublikowano
  • Autor

Ale parametry sa sprawdzone wszystkie o to chodzi :D mam dostep do VAS-a, zwyklego Delphi i podrecznego kompa więc tu nic to nie da. Kwestia typu ze wszystko jest ok a mocy brak

Opublikowano

Wpadnij do Łodzi, mam hamownię to sprawdzimy. Daleko nie jest.

Opublikowano
  • Autor

Srednio z czasem stoje :( we wtorek lub srode wstawie logi i może wam uda sie trochę wiecej wnioskow wyciągnąć

Opublikowano

Oj tam - zamiast na forum siedzieć to godzinka autostradą - na przykład dziś byłem w Wielkopolsce jak i też na Pradze - w 4 godziny obleciane w interesach.

Opublikowano
  • Autor

Jutro powinienem miec czas to wstawie logi :)

Opublikowano
  • Autor

Auto wczoraj zaczelo szarpac, drgac itp podczac przyspieszania oraz osłabło jeszcze bardziej. Wizyta u niechanika nie wykazala nic. Wszystko okej. Autko prawdopodobnie cierpi na rozjebany program wgrany w szopie u wujka Jurka :/ rano wstawilem a4 do kreatoramocy i czekam na jakies informacje. Plan jest taki ze najpierw wgraja seryjna mape, jesli to pomoze zaczna modyfikacje

Autko odebrane i nic z programem sie nie stało, kreator stwierdzil ze moga byc to wtyski.