Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Filtr o wiekszej przepustowości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Łukasz13, dnia 22 Gru 2016 - 19:59, napisał:

Testowalem kiedys po zmianie na wkladke pipercrossa, w logach na zuzytym filtrze seryjnym i potem na nowej wkladce ww. filtra nie bylo zadnej roznicy w wstawaniu turbo i przeplywie.

brudny MAF się kłania.

Żaden brudny maf się nie kłania, pokazuje tyle ile powinien z fabryki, test zrobiłem tylko i wyłącznie dla siebie (test tego samego dnia na starym filtrze i od razu po zmianie na wkładke), chciałem sprawdzić czy wkładka coś daje i faktycznie nie było w logach różnic i tyle... nie ma co dopisywać do tego żadnych teorii, zmienił się może tylko dzwięk.

Opublikowano

lukaz10, dnia 22 Gru 2016 - 22:34, napisał:

Co do wkładek nasączonych olejem. Kto mi pokaże, udowodni i zapewni, kiedy filtr jest odpowiedno i równomiernie nasączony olejem?

ile oleju trzeba użyć? jak rozprowadzić go równomiernie po filtrze :)

Myślę że dostarczona instrukcja jest dostatecznie precyzyjna, choć w 40kkm trudno mi uwierzyć. W jednym aucie PC czyszczę dwa razy do roku, w drugim mam k&N którego teraz czyściłem pierwszy raz po dwóch latach i jeszcze był jak plaster miodu a dolot jest czysty, nie muszę używać odkurzacza i szmatki z alko jak w przypadku filtrów celulozowych.

Wkładki mokre na pewno mają jedną bardzo poważną wadę.. proces czyszczenia

Marcin, powiedz mi czy mocno miałeś zabrudzony ten filtr po tych 2 latach ?

Opublikowano

Żaden brudny maf się nie kłania, pokazuje tyle ile powinien z fabryki, test zrobiłem tylko i wyłącznie dla siebie (test tego samego dnia na starym filtrze i od razu po zmianie na wkładke), chciałem sprawdzić czy wkładka coś daje i faktycznie nie było w logach różnic i tyle... nie ma co dopisywać do tego żadnych teorii, zmienił się może tylko dzwięk.

wielu robiło testy i zawsze była poprawa, PC nie mierzyłem ale przy k&n wynik był lepszy. Niedawno nawet kwestionowałem zysk z "ciepłego powietrza" (grzybek, powietrze z komory silnika)

Marcin, powiedz mi czy mocno miałeś zabrudzony ten filtr po tych 2 latach ?

solidnie, miejsca przepływu powietrza były czarne a w wodzie było bardzo dużo drobin. Do czego zmierzasz ?

Edytowane przez marcin4x4