Kamil Baranek Opublikowano 26 Grudnia 2016 Opublikowano 26 Grudnia 2016 Siema. Mam dość dziwny problem z alarmem fabrycznym w Audi A4 B8 Avant. Po zamknięciu auta po kilkudziesięciu sekundach załącza się alarm. Bywa tak, że potrafi przez całą noc wyć co jakiś czas co powoduje rozladowanie aku. Zauważyłem, że momencie gdy stoi na parkingu prostopadle do jezdni - przejeżdżające auta wywołują uruchomienie alarmu - choć nawet na parkingu strzeżonym również dochodzi do załączenia alarmu. Komputer wyrzucił błąd czujnika wybicia tylnej szyby. Jakieś rady? Czy alarm aktywuje się w momencie zamknięcia auta z pilota czy dopiero po drugim naciśnięciu kłódki na pilocie?
skotmen Opublikowano 27 Grudnia 2016 Opublikowano 27 Grudnia 2016 (edytowane) ~Masz odpowiedź błąd czujnika wybicia tylnej szyby Dla tego alarm się włącza ~Raz wystarczy nacisnąć kłódkę Edytowane 27 Grudnia 2016 przez skotmen
komoornik Opublikowano 27 Grudnia 2016 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Miałeś przyciemniane szyby? Ten czujnik można dezaktywować VCDS.
Kamil Baranek Opublikowano 27 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2016 Szyby były dużo wcześniej przyciemniane.
komoornik Opublikowano 27 Grudnia 2016 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Wykoduj ten czujnik. Chociaż mam dziwne przerzucie że to nie jego wina, a błąd mógł się pojawić po przyciemnieniu szyb.
nethome1 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Opublikowano 29 Grudnia 2016 miałem podobny problem nagle pojawił się błąd : 01403 - Glass-Break Sensors; Rear 011 - Open Circuit Freeze Frame: i alarm sam się aktywował co jakiś czas wykodowanie pomogło choć nie satysfakcjonuje mnie takie rozwiązanie.
Rekomendowane odpowiedzi