Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Brak mocy, nie pracuje turbo? AVF

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Pany.

Problem dotyczy Passata B5 FL 1.9tdi AVF.

Otóż autko ma zdecydowanie mniej mocy i zaczęło nieco więcej palić. Spalanie wg mnie wynika z tego, że muszę autko trochę bardziej "pałować" żeby jakoś się rozpędziło. Mam wrażenie że to wina turbiny?

Wg mnie, największa zmiana in minus jest odczuwalna przy przyspieszaniu do setki, mam wrażenie że zajmuje mu to wieczność. Przy prędkościach nieco wyższych (powiedzmy od 120-160) też jest to widoczne, jednak nie tak bardzo jak przy <100 km/h.

Ojciec też ma Passata, tylko że AWX i on rozpędza się zdecydowanie lepiej i tam słychać tą turbinę (i czuć). U mnie od jakiegoś czasu w ogóle nie słychać żeby pracowało turbo. Możliwe to? Słyszałem o tym, że jak turbina jest na wykończeniu to np. samochód wpada w tryb awaryjny i trzeba uważać szczególnie podczas wyprzedzania, ale u mnie nic takiego się nie zdarza, jest po prostu permanentny brak mocy (tak jakby mu odjęło z 30-40km :facepalm: ).

Chwilowo nie mam możliwości zrobienia logów, a do mechanika podjadę dopiero po nowym roku. Chciałem jednak zapytać tutaj żeby przygotować się na ew. koszty :hi:

Ktoś coś?

Opublikowano

I co wyszlo? Problem rozwiazany?