Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Lampy zespolone DEPO a powrót na osobny kierunek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam lampy DEPO u siebie w A4 B5 (1997), zespolone, soczewki. Problem w tym, że mi parują obie, średnio świecą (takie były jak kupiłem w lipcu auto) i teraz mam zamiar je wymienić na ringi. Pytanie jest takie: z racji tego, że mam przedliftowy samochód, to było rezane, żeby lampy weszły. Czy jak teraz bym chciał wrócić na osobne (lampa + kierunek), to czy byłby z tym jakiś problem, czy może przez to rezanie będzie latać lampa, źle się trzymać itp?

W razie ostateczności to są też zespolone ringi z LEDami, ale są 100zł droższe. 470 zł w porownaniu do 570 z LEDem.

Opublikowano

A po co chcesz się pchać w kiepsko wyglądające i działające chinole, bo nie rozumiem? Masz już jedne chińczyki i narzekasz, a mimo to dalej brniesz w chłam. Chińskie dzieci podobno już mają co jeść i nie trzeba ich wspierać kupując te buble.

Kupujesz ori lampy, przerabiasz na bixy, dorzucasz nowe przetwornice i żarniki (nie chinole) i masz najlepiej wyglądające lampy pod słoneczkiem i kilka razy lepsze światło niż na tych pseudo ledach. Owszem, manerw z bixem Cie wyniesie ok 700-1000zł, ale efekt jest nieporównywalny.

Opublikowano

Ja zapodałem zespolone i też lipa bo parowała jedna i słabo świeciły jak soczewki to tylko org ksenon :) wróciłem do dzielonych valeo zregenerowałem odbłyśniki 100 zł kupiłem dobre żarówki i jestem mega zadowolony :)

Opublikowano

Kolega Jawor dobrze Ci radzi, chcesz ringi - kup bmw. Kumpel ma takie w Passacie, już nie ma ringów, bo nie palą i też narzeka, że marnie świecą. Daj sobie spokój z tym szajsem i kup ori lampy i zrób bixa. Wyjdzie Ci trochę drożej niż ringi, ale masz porządne światło, a nie china.

Opublikowano
  • Autor

No jednak na pewno nie bede brac ringow, rozmyslilem sie teraz tylko sie zastanawiam, czy jak mialem rezanie na zespolone, to czy bedzie problem wrocic na oddzielne lampy i kierunek, czy będzie wszystko ok?

A o oryginalnych to jakich mowicie? Bo soczewki valeo sa za drogie. Nie soczewki to cena jeszcze w miare, no ale dolozenie bixa to troche wyjdzie, nawet nie wiem dokladnie ile. Ktos bylby w stanie mniej wiecej policzyc? Bo jesli koszt daloby sie rozbic na dwa razy (kupno ori lamp + zrobienie bixa) to może najpierw kupie lampy a za miesiac/dwa doloze bixy. Czy bixy tylko na soczewkach da sie zrobic? Mam lapmy depo ale paruja a srednio chce mi sie rozbierac, ale byc moze najpierw tak sprobuje zrobic, zanim kupie nowe lampy, bo moze da sie je uratowac.

Opublikowano

Jeśli chodzi o depo, to szkoda słów. Jeśli chodzi o bixy na ori lampach, to lampy kosztują +/- 400 i zrobienie ich na bixa ok 400-600zł, także koszt można rozbić. Jeżeli szkoda Ci kasy na ori + bix, to nie ładuj ori tylko kup Depo i jeździj dalej. Na forum raczej radzi się tak, by coś wyglądało, działało czy też po prostu cieszyło gębę, a nie żeby zrobić coś po najniższym koszcie.

Opublikowano

i zrobienie ich na bixa ok 400-600zł,

gwerty kasuje za przerobke 400 na hella 3 ale do tego nalezy doliczyc kolejne 400 za palnik i przetwornice a jesli by do tego ogarniac spryski to z tematu robi sie sumka grubo ponad 1k

na biedzie dobre bedą ori lampy, zregenerować odbłyśniki zapodać dobrą zarowke np nightbraker i masz w miare przyzwoite swiecenie w przyzwoitej cenie

Edytowane przez uszol

Opublikowano

Nie uważam, żeby spryski były konieczne do oryginalnych lamp xenon. Owszem, do Hidów, chińskich żarówek i tym podobnych na przeglądach się czepiają, ale w życiu żaden policjant nie przyczepił mi się o brak sprysków na ori lampach i przetwornicach.

Zawsze można spróbować znaleźć używki po przerobieniu na bixa. Ja kupiłem ze 3-4 lata temu za 700zł.

Edytowane przez JawoR36

Opublikowano

No to trafiales na normalnych policjantow, spryski w bixach w praktyce nie sa w ogole potrzebne a ze prawo swoje to nic na to nie poradzimy

Opublikowano

Nie uważam, żeby spryski były konieczne do oryginalnych lamp xenon. Owszem, do Hidów, chińskich żarówek i tym podobnych na przeglądach się czepiają, ale w życiu żaden policjant nie przyczepił mi się o brak sprysków na ori lampach i przetwornicach.

Zawsze można spróbować znaleźć używki po przerobieniu na bixa. Ja kupiłem ze 3-4 lata temu za 700zł.

Tak jak ten wyżej napisał. Ori lampy, ori przetwornice. A jak nie masz $, to odczekaj trochę i kup. Nie baw się w półśrodki.

Edytowane przez jawor369