Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Gdzie jechać z Audi w lubuskim (ew. Koszalin) - świeci się kontrolka ESP ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam audi AWX 1,9 tdi 130 KM z 2002r. Mam problem wymieniany już na forum, a mianowicie świeci się cały czas kontrolka esp, mruga kontrolka od świec żarowych, nie palą się światła stopu i nie działa tempomat. Dzisiaj wymieniłem wspominany czujnik świateł stopu, który zakupiłem w salonie KIM w Gorzowie Wlkp (tam jednak nie prowadzą serwisu audi). Po wymianie czujnika nic się nie poprawiło. Mój mechanik również sprawdzał również wspominaną skrzynkę pod maską na podszybiu i też żadnej poprawy. Jego komp nie wykazuje żadnych błędów (ale podobno nie ma uaktualnionego). Jeżeli ktoś może dać namiary na dobrego mechanika Audi w Lubuskim (najlepiej Słubice lub okolice) to byłbym niezmiernie wdzięczny (chciałbym podłączyć auto pod kompa może jednak pokaże jakieś błędy). Ewentualnie jeżeli ktoś miał podobny problem proszę o kontakt. Ewentualnie interesowałby mnie Koszalin (ale to naprawdę ewentualność bo trzeba tam dojechać a w takim stanie wolałbym tam nie jechać).

PS. Koniec roku a moja niunia chora:(

Opublikowano

W lubuskiem raczej trudno. Kolega dobrze radzi ze skierowaniem pytania w temacie spotów lubuskich

Przeczytaj PW

Opublikowano

Kontrolka od świec mruga.bo masz jakiś błąd w silniku.A co do kontrolki od ESP to świeci Ci cały czas,czy dopiero jak ruszysz,bo miałem taki przypadek w Audi A6 z 2002 i trzeba było tylko skalibrować czujnik kąta skrętu.

Opublikowano
  • Autor

Kontrolka esp pali się cały czas a kontrolka od żarowych zaczyna mi świecić jak ruszę po upływie około 10 sekund.

Opublikowano

Witaj,

Ja obstawiam przekaźniki pod komputerem na podszybiu. Żeby się tam dostać i zrobić wszystko porządnie musisz zdjąć wycieraczkę, odkręcić obudowę itd. Czy Twój mechanik to robił?

Mrugające świece żarowe i zapalone ESP to może być też czujnik pedału przyspieszenia. Czy obroty wskakują Ci na około 1200 RPM? Niemniej pedał przyspieszenia maże też szwankować przez wilgoć w przekaźnikach pod komputerem.

Pozdrawiam i czekam na rozwiązanie problemu.

Opublikowano
  • Autor

Witam. Ta skrzynka na podszybiu jest sprawdzona i niby wszystko jest w najlepszym porządku. Obroty są na normalnym poziomie. Wszystko wyjaśni się 02.01.09r. Mam nadzieję, że niunia będzie wtedy ok. pozdrawiam[br]Dopisany: 31 Grudzień 2008, 14:51_________________________________________________a co myślicie o światłach stop? po naciśnięciu pali mi się tylko trzecie światło? ktoś miał podobne objawy przy przepalonych dwóch żarówkach stop?[br]Dopisany: 31 Grudzień 2008, 16:30_________________________________________________aha stary kod czujnika stopu 3B0 945 511A jest podobno wycofany z produkcji i zastąpiono go czujnikiem o numerze katalogowym 1K2 945 511 jakby się komuś to przydało.

Opublikowano
  • Autor

dzięki stary jak się nic nie wyjaśni 02.01.09 to na pewno skorzystam z pomocy. pozdrawiam serdecznie

Opublikowano

witam panowie a mi czasami jak wjade na kawalek sliskiej drogi to zaczyna mi mrugac kontrolka esp(w jakies posniegowe bloto czy lod) ale potem gasnie.dzieje sie tak tylko podczas jazdy w trudnych warunkach. czy to oznaka pracy esp tzn ze uklad jest sprawny czy cos innego. dodam ze w innych sytuacjach nie ma problemu gasnie na desce kontrolka i sie nie pojawia no chyba ze nacisne esp

Opublikowano

Tak, to oznaka pracy ESP.

Nie masz czym się martwić, tak ma być.

Opublikowano

WITAM

ZNAM DOBREGO FACHOWCA W KOSZALINIE ,BYŁ MISTRZEM W SERWISIE AUDI NIESTETY NIE PAMIĘTAM ADRESU ALE MAM DO NIEGO NR. TELEFONU 602157059 P.TOMEK

Pozdrawiam

Opublikowano

Kolega załatwił już temat.

Rozwiązanie :

Spalone dwie żarówki "stopu"

Info w innym Jego wątku

Opublikowano

No właśnie nie zdążyłem poradzic mu żeby wymienił dwie żarówki stopu, miałem to samo

Opublikowano

Na przyszłość- jak kolega " brok" napisał mistrz TOMEK ma swój zakład w Koszalinie nr. Tel nadal aktualny.

Naprawia tylko Audi i VW, jestem jego stałym klientem od lat, facet zna sie na tym co robi.

Polecam w 100%

Przy okazji ma znośne ceny :> nie jak w ASO