Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pompa paliwa w A4 B6 2.0 ALT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Prawdopodobnie padła mi pompa paliwa. Najpierw było słyszalne coraz głośniejsze buczenie z tyłu auta przy włączaniu zapłonu. Pompa była słyszalna nawet podczas jazdy na jałowym biegu. Od wczoraj nie słychać buczenia przy zapłonie i auto nie odpala. Dziś sprawdzę jeszcze VAG-iem jakie wywala błędy. Mam zatem pytanko czy taka pompka z allegro rozwiąże temat? : http://allegro.pl/pompa-paliwa-audi-a4-b6-2-0-130km-2001-2004r-i6643627880.html

Opublikowano

Ddarecki miałem to samo kupiłem taka pompke i była lipa też trochę buczalala zamówiłem z allegro kompletna org z całym koszem i jest

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Ddarecki miałem to samo kupiłem taka pompke i była lipa też trochę buczalala zamówiłem z allegro kompletna org z całym koszem i jest spoko

Opublikowano
  • Autor

Ddarecki miałem to samo kupiłem taka pompke i była lipa też trochę buczalala zamówiłem z allegro kompletna org z całym koszem i jest

Ddarecki miałem to samo kupiłem taka pompke i była lipa też trochę buczalala zamówiłem z allegro kompletna org z całym koszem i jest spoko

A ile płaciłeś za taką pompkę? Aż boję się pytać.

Opublikowano

Coś koło 200 zł ale nalatane 140 tys albo mniej bo nowa od 500 zł i więcej także nie ma sensu

Opublikowano
  • Autor

Coś koło 200 zł ale nalatane 140 tys albo mniej bo nowa od 500 zł i więcej także nie ma sensu

Kurcze teraz znaleźć A4 i pompkę z małym przebiegiem to jak znaleźć igłę w stogu siana. Trochę ryzyko kupować używkę. Moją załatwiłem chyba jeżdżąc z małą ilością paliwa bo mam LPG.

Opublikowano

Pewnie tak ale jest bardzo dużo części do a4 olx allegro poszukaj na fb jest też klub a4 i widziałem mają na części dużo a4 kupisz używana to będzie chodzila 100 %

Opublikowano
  • Autor

Pewnie tak ale jest bardzo dużo części do a4 olx allegro poszukaj na fb jest też klub a4 i widziałem mają na części dużo a4 kupisz używana to będzie chodzila 100 %

A masz kolego może numer tej pompki?

Znalazłem takie coś : http://allegro.pl/audi-a4-b6-2-0-alt-03-kombi-pompka-paliwa-plywak-i6667170619.html

Edytowane przez Ddarecki

Opublikowano

Dzwon pytaj droga nie znaczy dobra tania nie znaczy zła

Opublikowano
  • Autor

Ale jak się upewnić, że padła pompa. Dziś podłączyłem auto do kompa i nic mi nie pokazjue. Bezpiecznik pompy jest ok. Jedyny objaw to, że przy przekręceniu kluczyka nie słychać już buczenia z tyłu auta i auto nie odpala.

Opublikowano

To na bank pompa twoja szybciej szlak trafił ja miałem tak tylko że buczala a na początku nie chciał zapalić

Opublikowano
  • Autor

To na bank pompa twoja szybciej szlak trafił ja miałem tak tylko że buczala a na początku nie chciał zapalić

No cóż mi też na 99% wygląda to na pompę, tak więc szukam używki i dzięki za cenne sugestie. Pozdrawiam.

Opublikowano

Nowa to bliżej 1000. Spróbuj tej opcji z gwarancją 12 miesięcy.

Pamiętaj, że masz dwa lata rękojmi.

Edytowane przez azrael

Opublikowano

Witam, ja ostanio kupiłem nowy sam wkład (silniczek) za 95zł i śmiga aż miło

Edytowane przez leszek1973

Opublikowano
  • Autor

No cóż kupiłem używkę z alledrogo.pl za 80zł.

Pompa już doszła ale nie mam pojęcia jak się do niej dostać. Jak zdemontować podłogę w bagażniku?? Myślałem że jest pod tylną kanapą ale się przeliczyłem.

Opublikowano

Sam naprawiam strona 259 ;)

www.auditeam.pl/forum/topic/3339-a4b6-zgas%C5%82-i-nie-odpala/

Edytowane przez rade

Opublikowano

Odkręcasz czarny dekiel potem czarny duża nakretke nie będzie łatwo szła czyli mały mloteczek coś płaskiego i lecisz wyciągasz uszczelke i masz pompę pomału w jedną albo w drugą stronę obkrecasz i ma wyjść na zewnątrz prosta robota tylko musisz wszystko ostrożnie robić żeby nie uszkodzić pływaka ona siedzi na swoim miejscu i włożenie jej też będziesz musiał osadzic dobrze

Opublikowano
  • Autor
On 9.01.2017 at 10:19 PM, radekjez said:

Odkręcasz czarny dekiel potem czarny duża nakretke nie będzie łatwo szła czyli mały mloteczek coś płaskiego i lecisz wyciągasz uszczelke i masz pompę pomału w jedną albo w drugą stronę obkrecasz i ma wyjść na zewnątrz prosta robota tylko musisz wszystko ostrożnie robić żeby nie uszkodzić pływaka ona siedzi na swoim miejscu i włożenie jej też będziesz musiał osadzic dobrze

Witam po krótkiej przerwie. Pompa wymieniona na używkę z allegro za 90zł. Na razie chodzi cichutko i oby tak dale. Pozdrawiam wszystkich i dzięki za pomoc.  

Opublikowano

Mówiłem że pójdzie i będzie chodzila :)

Opublikowano
  • Autor
42 minuty temu, radekjez napisał:

Mówiłem że pójdzie i będzie chodzila :)

Dzięki za sugestie. Pompka za 89 zeta oryginalna. Wogóle jej nie słychać. Czasem warto zaryzykować z używanymi częściami. Pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zawsze żeby się upewnić można auto awaryjnie na samym LPG odpalić.