Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[INNE] Przed A4 było BMW 520 24V

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

BMW 95r. było autem przejściowym ale przez ten krótki okres użytkowania bardzo go polubiłem. Co do komfortu, jakości wykonania i miejsca w środku było o wiele lepsze od A4. BMW po zakupie dostało nowy cały wydech, nowe tulejki w przednie wahacze, olej i świece. Jedyną wadą tego auta było to że chłodnica była zapchana jakimś syfem bo były nieszczelności i ktoś wsypał coś do uszczelniania no i uszczelniło na dobre ale chłodnice rozebrałem i przeczyściłem.

Na wypasie BMW miało:

-klime

-2 airbagi

-ABS

-el. szyby

-el. lusterka

-samościemniające się lusterko wsteczne

-alufelgi 16"

-cenralny z pilotem w kluczyku + alarm

-no i ten motor (6-o cylindrowy, 24-o zaworowy motor generujący 150ps na łańcuchach i z Vanosem)

Beemka jeździła na czystej benzynce więc do oszczędnych nie należała ale i tak ją lubiałem i to bardzo!!!

oto fotki:

d4aea0145f7395ccm.jpg

de43dc29d1ababd9m.jpg

e54b9dcd7ebd02c0m.jpg

6c4e0f9acb7326cbm.jpg

:good:

Opublikowano

no 5 jak to 5... kiedys bym wiele na nia zamienil... ale stara piatka lepsza od a4??? :blink: ale ogonie fajna, zadbana... :good:

świeża polerka :przebiegly:

Opublikowano

...jaka stara piątka??? 95 a twoja a4 96 :naughty: rok różnicy :tongue4:

polerki nie było... sam wosk :wink4:

Opublikowano

ale stara piatka lepsza od a4??? :blink:

Jak by nie patrzył to piątka jest klase wyżej od A4 wiec trudno sie dziwic, że była wieksza i bardziej komfortowa :)

Opublikowano

Dokładnie! Jak tam slaweq dalej na 18"??? :naughty:

Opublikowano

no wiecie... każdy woli inną jazde... komfortowa albo... komfrtowa... :wink4:

wiem, ze bmw 5 jest klasy a6... ale nie wyobrazam sobie porownania np e36 do b5... :hi:

a wrzuć fotke wnetrza, jak masz :naughty:

Opublikowano

Właśnie zdjęć wnętrza nie mam :no: Na pierwszym zdjęciu troszke widać środek : jasna tapicerka, listwy ala-drewno, kiera w skurze, klima na pokrentła, w zegarach chromowane ramki a tak to jak w każdej E34 z tych lat :wink4:

Opublikowano

Dokładnie! Jak tam slaweq dalej na 18"??? :naughty:

Już zmienione na zimówki, bo na 18 są letnie oponki :wink4:

Opublikowano

Silnik 2.0 w Budzie 5 to bylo jakies nieporozumienie.. Nie wiem jak 24 V bo tym nie jezdzilem ale nie sadze zeby bardziej sie znieral.. Przynajmniej 2.5 litra musi byc aby ta mase bujac..

Opublikowano

Nie przesadzajmy, 520 24V całkiem fajnie jeździ, szczególnie gdy załączy sie vanos :kox: Rakieta to nie jest ale nie ma dramatu.

113 i 115 konne 518 to dopiero nieporozumienie :gwizdanie:

Opublikowano

Był Vanos (zmienne fazy rozrządu) i nie było gazu więc tragedii nie było.

Opublikowano

nik 2.0 w Budzie 5 to bylo jakies nieporozumienie.. Nie wiem jak 24 V bo tym nie jezdzilem ale nie sadze zeby bardziej sie znieral.. Przynajmniej 2.5 litra musi byc aby ta mase bujac..

Ja mowie o 16v :polew:

Opublikowano

nik 2.0 w Budzie 5 to bylo jakies nieporozumienie.. Nie wiem jak 24 V bo tym nie jezdzilem ale nie sadze zeby bardziej sie znieral.. Przynajmniej 2.5 litra musi byc aby ta mase bujac..

Ja mowie o 16v :polew:

A gdzie miałeś w takiej bemce 16V???

Było 14V !