Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AAH] Zapala się kontrolka ABS-u

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z moim rumakiem.

Niezależnie od czasu jazdy,czy to dopiero po odpaleniu czy po pół godziny jazdy zapala sie kontrolka ABS i miga wykrzyknik.

Na VAG-u wykazało koniec klocków z przodu-wymieniłem,czujniki abs-u wyczyściłem,płyn doloałem i nic.

Auto z 94r.

niewiem czy temat już był,coś znalazłem na elektrodzie ale za dużo mi to nie pomogło.

Prosze o jakieś rady.

Pozdrawiam.

• 1 rok później...
Opublikowano

u mnie jak dobrze zapodam i trzymamm powiedzmy 160 to sie zapala abs i wykrzyknik, czasami też sie zapali KM/H i mała dwójka co to jest?>

Opublikowano

a vag nic wiecej nie pokazuje??

Opublikowano

na vag-u wszytsko ok. jak sie to zapali, wystarczy że zgaszę auto i znów jest ok

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

u mnie caly czas sie swiecil ABS, bylem u kilku madrych i wszyscy rozkladali rece ze nie wiedza co to jest w koncu jeden stwierdzil ze sterownik padl - i jazda do Zielonej Gory po sterownik 300 zeta i nadal sie swiecilo, ostatni raz sprobowalem - podjechalem w Poznaniu na Gostynska - Kedzia - okazalo sie ze tylko czujnik wymienil i dodatkowo czujnik temperatury - 200 cala impreza, jak problemy z elektryka polecam goscia!!!

Opublikowano

moze to być wina jakiegoś błędu trzeba auto podłączyć pod komputer i zresetowac komputer czyszcząc wszyskie błędy to moze być to lub tak jak w mim przypadku wymiana sensora poduszek

Opublikowano

u mnie jak dobrze zapodam i trzymamm powiedzmy 160 to sie zapala abs i wykrzyknik, czasami też sie zapali KM/H i mała dwójka co to jest?>

przeczyśc wszystkie czujniki abs, i zresetuj sobie fisa

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

przeczyśc wszystkie czujniki abs, i zresetuj sobie fisa

jak sie resetuje fis?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

posprawdzaj czujniki, zresetuj kompa poprzed odlaczenie aku

Opublikowano

wyczysc i przedmuchaj kostke na pompie ABS,bo mialem to samo i pomoglo.

Opublikowano

Witam.

Pozwolę sobie podpiąć się pod temat, bo też mam problem z kontrolkami, a mianowicie:

w kilka sekund po odpaleniu auta zapala się kontrolka ABS i ESP. Po około 10-20 sekundach, niezależnie czy auto stoi czy jedzie, zaczynają mrugać, a raczej przygasać kontrolki wraz z FISem, wskazaniem przebiegu, zegarem i datą, podświetleniem deski rozdzielczej i radiem, i za chwilę jest wszystko ok. Wygląda to tak, jakby nagle brakło prądu. Nie zawsze to się dzieje, szczególnie po dłuższym postoju.

Może ktoś z Was miał podobny problem, to był bym bardzo wdzięczny.