Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8T dziwny dźwięk po montażu DP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, TomOskroba napisał:

kurde. dźwięk jest konkretny ! u mnie na dedykowanej strumienicy był pogłos jakby ktoś walił blachą o blachę a na dodatek wszystko latało luźno. tu jest super ! 

bez wiochy. fajny pogłos :)

@bartez80

na pewno do Ciebie kiedyś się odezwę o DP ;)

A  widzisz mówiłem tobie wtedy ,ze te ala strumienice sa g...no warte .

Opublikowano
  • Autor

Panowie wydaje mi się, że powstały efekt jest spowodowany tym, że końcowe tłumiki są przelotowe, dzisiaj przy jeździe z otwartym oknem, wydobywający się dźwięk, słychać było wyraźnie z tyłu samochodu, wydaje mi się, że przy odpuszczaniu gazu lub zmianie biegu otwierający się zawór westgate wypycha powietrze do wydechu i powstaje taki dziwny efekt, dla świętego spokoju  wypnę N75 tak, aby westgate się nie otwierał i zobaczymy czy dźwięk zostanie, jeśli nie to będzie trzeba wywalić środkowy tłumik lub z tym żyć. :D

Poniżej film z przejazdu:

Opublikowano

A  widzisz mówiłem tobie wtedy ,ze te ala strumienice sa g...no warte .

to było po fakcie, no ale cóż, człek na błędach się uczy ;)

@adrian

oby to było to ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dnia Tuesday, January 17, 2017 o 23:52, WYSKUN napisał:

u mnie wszystko jest ori, tylko DP założony i jest cicho, jedynie jak na maxa przygazujesz to jest fajny dzwięk cos jak na tym filmiku

a poza tym nie mam takich dzwięków jak Ty

Panowie a jak idczucia z jazdy po wrzuceniu DP

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, KrzysiekB88 napisał:

Panowie a jak idczucia z jazdy po wrzuceniu DP

U mnie poprzedzi właściciel założył nowego chińskiego kata, który strasznie przymulał auto, po wrzuceniu DP w Audi szybciej wstaje turbo (wg. logów 2200obr full boost, przedtem przy ok 2500obr) i czuć, że auto ma lepszą górę od 4tyś idzie lepiej niż przedtem. Nie wiem czy to przez to, że miałem jakiś kijowy zamiennik kata, ale po wrzuceniu DP czuć u mnie dużą różnice.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Odgrzeje trochę kotleta pytanie do kolegów którzy montowali u siebie dp mam 1.8T BFB I zamierzam wywalić kata wstawić DP i wyciąć środkowy tłumik . Tylko teraz pytanie jak to wyglada z sondami ? Jakieś gotowe emulatory ??

Opublikowano
  • Autor

Pierwsza sonda zostaje bez zmian, drugą od diagnostyki katalizatora, najlepiej wywalić programowo z ECU, u mnie zastosowałem tulejkę kątową, ale wywala błąd niesprawnego kata co ok 160km.

Opublikowano

Adrian ,a jaki dokladnie emulator zastosowałes ?? podaj linka .

bo ja do tej pory stosuje jeden typ emulatora i narazie wszystko jest ok .

Edytowane przez bartez80

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, bartez80 napisał:

Najpierw miałem prosta tulejkę, jak niżej na zdjęciu, później zmieniłem na kątową i nadal wywala checka i błąd sprawności kata, nie zawracam sobie tym głowy bo przy robieniu wirusa wywalę ją z ECU.

emulator-sondy-lambda-mosiezny.jpg

tWhKhk.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, adrian242424 napisał:

Najpierw miałem prosta tulejkę, jak niżej na zdjęciu, później zmieniłem na kątową i nadal wywala checka i błąd sprawności kata, nie zawracam sobie tym głowy bo przy robieniu wirusa wywalę ją z ECU.

emulator-sondy-lambda-mosiezny.jpg

tWhKhk.jpg

ja miałem ten kątowy i wywalało checka co 200-300km.

ale programowo już usunięte, SAI też i przy okazji wirusek jest:banan:

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, WYSKUN napisał:

ja miałem ten kątowy i wywalało checka co 200-300km.

ale programowo już usunięte, SAI też i przy okazji wirusek jest:banan:

Mogłeś od razu wywalić "fazator" od hydraulicznego napinacza wałków,  jak by ci przyszło robić go w przyszłości zastosował byś tańszy i ponoc lepszy bez tego "czujnika".

Opublikowano
Teraz, adrian242424 napisał:

Mogłeś od razu wywalić "fazator" od hydraulicznego napinacza wałków,  jak by ci przyszło robić go w przyszłości zastosował byś tańszy i ponoc lepszy bez tego "czujnika".

myślałem o tym i zawsze mogę to w chwile moment mieć to usunięte. Ale narazie napinacz jeszcze ori smiga mi ok. Nawet teraz jak jest +15 na dworze to porannego terkotania nie mam.

w kanałach 090, 091, 093 jest "-1"

więc tip top jak narazie

Opublikowano
11 godzin temu, bartez80 napisał:

A możesz od siebie polecić emulator ?;D czy najlepiej odrazu wywalić z ECU? Jest możliwość ogarnięcia samemu przez komputer czy trzeba raczej podjechać przy okazji wirusa do chłopaków z hamowni 

Opublikowano
  • Autor
6 godzin temu, kacperbdg napisał:

A możesz od siebie polecić emulator ?;D czy najlepiej odrazu wywalić z ECU? Jest możliwość ogarnięcia samemu przez komputer czy trzeba raczej podjechać przy okazji wirusa do chłopaków z hamowni 

Najlepiej wywalić z ECU, wszystko się da zrobić jeśli ma się  wiedzę i sprzęt, jednak żeby wywalić sondę z ECU trzeba ingerować w mapę sinika, wiec robi się to przeważnie podczas wirusa.