Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

elektryka / brak napięcia w bezpiecznikach-Pilne!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :) Panowie jestem tu nowy więc proszę o wyrozumiałość mam nadzieje że pisze w dobrym  wątku . Mam problem z elektryką w swojej B5   1.8T   problem polega na tym że nie mam napięcia w półowie bezpieczników . Jadąc drogą pewnego dnia auto zgasło podczas jazdy i nie dało rady go odpalić  - dziwne ;/   po sprawdzeniu  bezpieczników  wszystkie są sprawne ale w półowie nie ma prądu (sprawdzane próbnikiem napięcia)  instalacja nie jest spalona nie czuć izolacji topiącej się , przekazniki też wyglądają ok .  Główne bezpieczniki są też wporządku . Instalacja od stacyjki też wygląda ok stacyjka chodzi ,wymieniłem w niej kostke ale nic to nie dało . Wszystkie wtyczki za komputerem od strony kierowcy i pasażera sprawdziłem i są ok żadna sie nie wypieła ani nie przepaliła jedynie pod wykładziną nie patrzyłem .  auto było podpinane pod komputer i nic nie wykazało jakiś tam był jeden błąd ale został skasowany auto mimo to dalej nie odpala .  Masa od aku też sprawdzona i nic to nie dało akumulator jest ok  rozrusznik kręci jak wariat .  Brakuje mi już pomysłów  i zanim zacznę rozpinać instalacje elektryczną pytam was co by mogło być ??? może ktoś miał podobną sytuacje . Odnośnie bezpieczników nie mam napięcia od sterownika silnika oraz pompy paliwa i innych głupot ale te są najważniejsze (na kostce od pompy paliwa też niema napięcia sprawdzałem dla pewności) .  Jakieś pomysły ???? :)  

Opublikowano

Zobacz czy nie zalana puszka z przekaźnikami.   Możliwe że padł od pompki ?

Opublikowano

Sprawdzałeś w komorze silnika, tam gdzie komputer?

Opublikowano

Witam. Na 75X po przekręceniu stacyjki jest napięcie?

Przekaźniki A4.jpg

Opublikowano
  • Autor

jacek70   -   Główna skrzynka z przekaznikami nie jest ani zalana , oszroniona czy też mokra wszystko jest suche sprawdzałem przekaznik od pompy paliwa i jest OK .

Alfi  -  Tam gdzie mam komputer nie mam żadnych przekazników tylko komputer i wiązka elektryczna która idzie  już do środka pod deskę .  

badyl kolego tam napięcia nie sprawdzałem akurat jutro zobaczę i dam znać ;)  mam taką samą właśnie skrzynkę jaką ty tu pokazałeś  tylko na końcu mam 214 przek. (jeśli dobrze pamiętam od pompy paliwa) ja nie mam tego paska z numerami bo mi się odkleił a za co odpowiada 75X ?? bo tam nic nie idzie przecież :) 

pierwszy przekaznik wymieniałem bo strzelał ale jest on od nawiewu/climatronika więc nic mi to nie pomogło .

Opublikowano

Ta skrzynka jest z nowszego modelu i może się różnić. Chodzi o zacisk z kablami w kolorze czarno-żółtym.

Opublikowano
  • Autor

badyl     sprawdziłem dzisiaj  ten 75X i mam prąd na nim po przekręceniu stacyjki .  Zrobiłem nawet dzisiaj test podłączyłem osobne zasilanie pod przekaznik od pompy paliwa i prąd się pokazał na bezpieczniku pompy i sterowniku silnika ale  z kolei nie było na wtyczce od pompy paliwa nic  . Macie jakieś pomysły jeszcze ??? :)  

Opublikowano

Czarny dość gruby kabel od stacyjki. Sprawdź jego drogę do bezpieczników. Może ma jakiś alarm, ukryty wyłącznik albo przerwę na połączeniu.

Opublikowano
  • Autor

Koledzy  audi naprawione dziękuje za porady i zainteresowanie tematem  usterka była dziwna , samochód został podłączony pod VAG-a i wykazało błąd napięcia  komunikat został skasowany  a druga przyczyna to pompa paliwa się zawieszała i raz chodziła a raz nie  w elektryce natomiast przekaznik od pompy paliwa nie miał prądu bo prąd pokazywał się dopiero wtedy gdy auto kręciło rozrusznikiem i podczas kręcenia dawało napięcie na kostke od pompy paliwowej  ten typ tak ma poprostu . Dziękuje za pomoc i prosze o zamknięcie tematu ;)