Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 All] Jaki rozmiar opon?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko :naughty:

Z racji tego, że temperatura idzie w góre z -10*C na -6*C i zbliża sie lato :polew: zastanawiam sie jaki rozmiar opon zakupić do mojej audioli.

Koła mam ori 17" audi, wcześniej miałem opony 235/45 i takie tez posiadam przy A6 i morał jest taki ze na nasze polskie piękne drogi chyba są troszke za szerokie i wozi w koleinach jak cholera :thumbdown: tak więc czy 225/40 bedzie dobrym wyborem? bo takie mam na oku.

Na jakich wy śmigacie latem?

Opublikowano

a jaka szerokość felgi?[br]Dopisany: 03 Styczeń 2009, 00:12_________________________________________________na 17'' typowa jest opona 225/45 więc taka bedzie idealna :)

Opublikowano
  • Autor

225/45 mówisz? a może takie to własie były te co oglądałęm hmm :mysli: ale w kazdym bądz razie mówisz ze to odpowiednia guma na te felgi? No to mam nosa :decayed:

Opublikowano

a jaka szerokość felgi?[br]Dopisany: 03 Styczeń 2009, 00:12_________________________________________________na 17'' typowa jest opona 225/45 więc taka bedzie idealna :)

do B6 na 17" typowa opona to 235/45/17

im węższa opona,tym profil powinien być większy

225/40/17 średnica koła to 611,8mm

225/45/17 427,5mm

235/45/17 643,3mm

jak chcesz węższe oponki to 215/50/17 średnica koła 440mm

Opublikowano

Siemanko :naughty:

Z racji tego, że temperatura idzie w góre z -10*C na -6*C i zbliża sie lato :polew: zastanawiam sie jaki rozmiar opon zakupić do mojej audioli.

Koła mam ori 17" audi, wcześniej miałem opony 235/45 i takie tez posiadam przy A6 i morał jest taki ze na nasze polskie piękne drogi chyba są troszke za szerokie i wozi w koleinach jak cholera :thumbdown: tak więc czy 225/40 bedzie dobrym wyborem? bo takie mam na oku.

Na jakich wy śmigacie latem?

225/40 :mysli: ??? Skąd taki przelicznik??

Jak już to 225/45 wtedy różnica w średnicy koła będzie +9mm (1,4%) więc w normie jeszcze

http://www.opony.com.pl/opony/opony_zamienniki.asp polecam :przebiegly:

Opublikowano
  • Autor

225/45 mówisz? a może takie to własie były te co oglądałęm hmm :mysli:

Dlatego własnie napisałem coś takiego FAFAŁ1 :) pewnie to były 225/45 a nie tak jak wcześniej napisałem 225/40

Opublikowano

Ok :) Ale już chyba wszystko jasne... wiesz jakich szukać :decayed:

Opublikowano

225/45 mówisz? a może takie to własie były te co oglądałęm hmm :mysli:

Dlatego własnie napisałem coś takiego FAFAŁ1 :) pewnie to były 225/45 a nie tak jak wcześniej napisałem 225/40

Na 17" raczej 225/45 :tongue4: Te 225/40 to bardziej będą Ci przekłamywać. Jak mam u siebie na 17" 215/45 i jestem zadowolony.

Opublikowano

na 17" na zime bym wrzucił 45 bo 40 to troche na niskie na zime a szerokość to 225 lub 215 bo za wąskie na 17" dziwnie wyglądają a szerszysz... hmm...

Opublikowano

na 17" na zime bym wrzucił 45 bo 40 to troche na niskie na zime a szerokość to 225 lub 215 bo za wąskie na 17" dziwnie wyglądają a szerszysz... hmm...

czytaj ze zrozumieniem :disgust:,Pawlo pyta o letnie oponki :cool1:

Opublikowano
  • Autor

Czyli ogólnie juz wiem wszystko :>

Zastanawiam się nad takimi, mam identyczne w A6 tylko 235/45 i jezdzi się na nich świetnie oprócz tego ze nosi w koleinach bo troszke szerokie ale na autobahn pierwsza klasa :good:

Co o nich mówicie? http://moto.allegro.pl/item512709820_opony_continental_c_s_c_2_225_45_17_91y_7mm.html

Są prawie nowe więc dlatego się skusiłem. Nowych w tej cenie nie znajde :no:

Opublikowano

Powinieneś być z nich zadowolony :good: Na zdjęciach wygladają całkiem ok :good:

Opublikowano
  • Autor

No mam tez taką nadzieje, na gumach tej firmy śmiga sie dobrze więc chyba się na nie skusze albo poczekam jeszcze i oblukam inne aukcje :mysli:

Zastanawiałem sie tez nad takimi http://moto.allegro.pl/item520523534_goodyear_eagle_f1_225_45_zr_17_94w_1_szt.html

ale miałem identyczne przy golfie i są strasznie twarde, latem jeżdzi sie super, ładnie odprowadzają wode ale jesienią gdy temp spada do 15*C to robią się takie twarde ze szkoda gadać :thumbdown: wogóle brak przyczepności, ślizgają sie jak na lodzie.

Opublikowano

Czyli ogólnie juz wiem wszystko :>

Zastanawiam się nad takimi, mam identyczne w A6 tylko 235/45 i jezdzi się na nich świetnie oprócz tego ze nosi w koleinach bo troszke szerokie ale na autobahn pierwsza klasa :good:

Co o nich mówicie? http://moto.allegro.pl/item512709820_opony_continental_c_s_c_2_225_45_17_91y_7mm.html

Są prawie nowe więc dlatego się skusiłem. Nowych w tej cenie nie znajde :no:

Za opony w takim stanie cena konkretna :good: Jest dobra okazja to bierz je :wink4:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

dobre opony dobra cena, na 17 to 225/45