Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nawigacja Audi vs. nawigacja android

Nawigacja Audi vs. bezpłatne nawigacje na android  

4 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy navigacja audi dorównuje nawigacjom dostępnym bezpłatnie na telefon?

• Tak
      0
    • Nie
      4
    • Znacznie przewyższa funkcjonalność nawigacji dostępnych na telefon.
      0
    • Sprawdza się lepiej ale tylko z monitorkiem
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czy nawigacja z audi faktycznie ma sens, czy wszyscy wrzucają tylko monitorki dla wyglądu? Generalnie w mojej B6 oryginalnie było audi symphony ktorego niestety nie posiadam (z samochodem dostałem tylko instrukcję z kodem...), i z tego co się rozeznałem wskazówki lecą po fisie i pewnie głosowo (o ile tego ktoś nie spierdzielił wrzucając nie fabryczne radio i montując zestaw głośnomówiący bury, który zresztą będę chciał zaadaptować pod swój telefon). Czy jak ściągnę najnowsze "dostępne do ściągnięcia" mapy to będzie się to choć trochę sprawdzać tak dobrze (to w sumie moja opinia ktoś może się z tym nie zgodzić) jak np google maps? Jeśli tak to czy faktycznie potrzebna jest navi czy w zupełności wystarczy kolorowy fis (nie wiem czy kolor oznacza, że jest więcej opcji czy tylko jest kolorem, dlatego też zaznaczyłem, że takowy mam).

Edytowane przez HatefulEvil
Opublikowano

Z mojego dość skromnego doświadczenia mogę powiedzieć że nawigacja AUDI przynajmniej ta w RNS-D jest daleko ale to bardzo daleko za innymi popularnymi systemami nawigacji. 

Nie dość że oryginalna nawigacja audi jest strasznie kłopotliwa w obsłudze to średnio jest tez z pokryciem map które chyba do RNS-D już nie sa aktualizowane od 2014r

Mam ja tak jak piszesz dla oryginalnego wyglądu a własciwie dlatego że ja miałem jak kupiłem samochód bo w innym wypadku pewnie zastąpiłbym jakimś innym firmowym sprzętem.