Tomek_87 Opublikowano 6 Lutego 2017 Opublikowano 6 Lutego 2017 Witam wszystkich. Mam mały problem. Kupiłem Audi A4 B8 i z tego co mi przekazał poptrzedni właściciel mam zawieszenie Bilstein żółte amory i czerwone sprężyny. Jak dla mnie troche zbyt sztywne. Stąd moje pytanie co mam wymienić żeby bylo bardziej komfortowo nie zmieniając wysokosci?
Klawisz-84 Opublikowano 6 Lutego 2017 Opublikowano 6 Lutego 2017 Żółte to albo B6 lub b8 czerwone sprężyny kojarzę z HR. Musisz dokładnie sprawdzić nr amortyzatorów i sprężyn. Na oko nie damy rady Ci pomóc. Zdejmuj jedno koło i spisz oznaczenia. Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
Kopter Opublikowano 15 Lutego 2017 Opublikowano 15 Lutego 2017 Pewnie masz komplet B12 czyli Amory Bilstein B8 i sprzężyny Eibach Sportline
Trewor87 Opublikowano 16 Lutego 2017 Opublikowano 16 Lutego 2017 Żółty amor + czerwona sprężyna = Eibach B12 Sportline (lub Bilstein B12 Sportline, jedno i to samo). Fakt, jest to już dość sztywna opcja. "Najfajniejszym jakościowo" rozwiązaniem byłaby wymiana czerwonych sprężyn Sportline na czarne Pro-Kit. Komfortem one są mocno zbliżone do serii, bardzo fajna opcja na co dzień. Ale niestety auto pójdzie wyżej.
Tomek_87 Opublikowano 16 Lutego 2017 Autor Opublikowano 16 Lutego 2017 udalo mi sie zrobic fotke i mam cos takiego Zawartość dodana 0 minutes later Zawartość dodana 1 minute later Zawartość dodana 3 minutes later Niestety na sprezynach nie znalazlem zadnego oznaczenia. Czyli jak wymienie sprezyny to wystarczy? A jesli zaloze sprezyny od sline?
Trewor87 Opublikowano 16 Lutego 2017 Opublikowano 16 Lutego 2017 Łooo Panie, poprzedni właściciel zrobił Cię w wała... To żaden Eibach/Bilstein, tylko TA-Technix, więc niska półka (w porównaniu z Eibachem/Bilem bardzo niska). Nie wiem który dokładnie masz zestaw, ale do B8 obniżenie było 20/30/40mm. Więc na chwilę obecną mamy loterię - Montaż s-line'ów (tudzież Pro-Kitów) może albo nieznacznie podnieść Ci auto z aktualnego stanu albo zostać na tym samym poziomie (zależy jaki set masz teraz).
Tomek_87 Opublikowano 17 Lutego 2017 Autor Opublikowano 17 Lutego 2017 Wiec jesli zostawie te amorki technix i zmienie jedynie sprężyny to bedzie lepiej w sensie bardziej miękko nie musze zmieniac amorów
Trewor87 Opublikowano 17 Lutego 2017 Opublikowano 17 Lutego 2017 Nie znam charakterystyki tych amorów TA, ale wymiana sprężyn na Pro-Kit (bądź BV) na pewno zaowocuje pozytywną zmianą w postaci większej dawki komfortu. Ale tak jak mówiłem, możliwe że auto pójdzie Ci trochę wyżej. U mnie możesz kupić nowe Pro-Kity
Tomek_87 Opublikowano 17 Lutego 2017 Autor Opublikowano 17 Lutego 2017 W jakiej cenie? W intercars 580zl
Rekomendowane odpowiedzi